Studenți din Galați și din țară se întrec la ActFest

Studenți din Galați și din țară se întrec la ActFest
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Casa de Cultură a Studenţilor din Galaţi organizează, în perioada 4 - 5 noiembrie 2022, Festivalul Național Studențesc de Teatru Contemporan "ActFest", ediția a IX-a. Spectacolele se vor desfăşura la sediul instituţiei, din strada Ştiinţei nr. 115. 

Demarat în 2011, festivalul este organizat sub formă de competiție la care anul acesta participă atât instituţia-gazdă, cât şi trupele de teatru afiliate caselor de cultură studențești din București, Brașov, Sibiu și Suceava. Participanţilor li se asigură masă și cazare pe durata șederii. La spectacole sunt așteptați amatori ai teatrului din toate categoriile de vârstă să se delecteze cu reprezentații de excepție. Şcolile studenţeşti de teatru din țară se vor întrece pe două secțiuni, “interpretare” și “creație”. Din partea organizatorului, doamna Mioara Lovin declară: ”Obiectivul nostru este promovarea activităților studențești la nivel de amator și a face un schimb intercultural, dar în același timp este un aport pentru fiecare trupă participantă.” 

Vineri, 4 noiembrie, de la 16,50, are loc deschiderea festivalului, după care urmează spectacolele: ora 17,00 - “Love me Tinder” de Kata Gyorfi în regia lui Cosmin Panaite, Teatrul studențesc “Fabulinus”, CCS Suceava; ora 18,10 sceneta ”Almost Maine”, de John Cariani în regia lui Ciobanu George Lucian - Teatrul ”Bacteria H” CCS Brașov; ora 18,45 - monolog: ”La ordin Fuhrer”, de Brigitte Schwaiger, interpretat de Matei Elena Camelia, din cadrul CCS Galați. Urmează un alt monolog, care vine din Brașov: ”The hooker from heaven”, de Cristina Paşcanu. De la ora 19,30, are loc spectacolul ”Înstrăinare”, după ”Emigranții” de Slawomir Mrozek, al studenţilor din Bucureşti. 

Sâmbătă, 5 noiembrie, puteţi urmări spectacolele: ora 15,40 -  ”Portul Popii”,  Ciobanu George Lucian din Brașov; 17,00 – „Visul unei nopți de vară” de W. Shakespeare, Trupa Facultății de Arte din Galați; ora 19,00- ”Romeo și Julieta”, Teatrul ”Microbis” din Sibiu și ora 20,30- “Dawn Way” de Oleg Bogaev,  Teatrul din Buzunar. 

Sala are 310 locuri, iar gălăţenii sunt aşteptaţi să le ocupe. Juriul, format anul acesta din Victor Cilincă – scriitor, jurnalist cotidianul „Viaţa liberă”, Galaţi,  Vlad Vasiliu – actor la Teatrul Dramatic “Fani Tardini” , Angela Ribinciuc – jurnalist, scriitor, expert comunicare la Cancelaria Senatului Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi, va acorda peste o duzină de premii.

Citit 781 ori Ultima modificare Vineri, 04 Noiembrie 2022 12:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.