Două seri de neratat la Festivalul Internațional "Leonard"

Două seri de neratat la Festivalul Internațional "Leonard"
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Al patrulea weekend al Festivalului Internațional "Leonard" aduce în fața publicului gălățean două reprezentații de marcă. Sâmbătă, 12 noiembrie, de la ora 18,30, Teatrul Național de Operă și Operetă Galați, în parteneriat cu "Pavilionul Artiștilor", organizează un "Recital Cameral Extraordinar", iar duminică, de la aceeași oră, este programată opera "La Traviata", de Giuseppe Verdi.

Protagoniștii recitalului de sâmbătă seară sunt doi muzicieni români care s-au afirmat atât pe scenele din țară, cât și peste hotare. Absolvent al Liceului de Arte "Dimitrie Cuclin" Galați (gimnaziu) și al Liceului de Muzică "Tudor Ciortea" Brașov (liceu), Radu Mihai Ropotan este un violonist cu o carieră artistică aflată încă în plină ascensiune. "La recomandarea și îndemnul renumitului violonist Eugen Sârbu, Radu Ropotan și-a continuat perfecționarea artistică în cadrul a două mari instituții britanice: Royal College of Music și Royal Academy of Music, din Londra. Datorită măiestriei artistice și muncii asidue, a susținut recitaluri și concerte alături de artiști renumiți, a concertat pe podiumurile de concert din țara noastră, din Europa și din Asia. A fost distins cu premii la numeroase competiții naționale și internaționale", se arată într-un comunicat al Teatrului "Nae Leonard" Galați.

Născut la Chișinău, pianistul Ciprian Oloi și-a desăvârșit pregătirea muzicală în cadrul Universității din Florida (SUA) - în urma câștigării unei burse de studiu. A fost pianist concertist în cadrul unor instituții muzicale de prestigiu din Iași și Chișinău și a întreprins un important turneu în Japonia.

Programul muzical abordat de cei doi cuprinde lucrări consacrate din repertoriul universal al muzicii de cameră, dar și creații ale marilor compozitori români, precum George Enescu și Ciprian Porumbescu.

Inspirată din celebrul roman "Dama cu camelii" de Alexandre Dumas-fiul, opera "La Traviata" se cântă azi pe toate scenele lirice ale lumii. "În distribuția acestei opere, avem onoarea de a primi alături de colectivul nostru, ca invitați speciali, importanți reprezentanți ai artei interpretative actuale: soprana Elena Moșuc (Zürich), tenorul Florin Guzgă (Iași), baritonul Florin Estefan (Cluj-Napoca) și maestrul Nicolae Dohotaru (Republica Moldova)", se mai arată în comunicatul de presă al instituţiei gălăţene.

Biletele pot fi achiziționate de la casa de bilete din incinta teatrului, în intervalul orar afișat pe site-ul www.naeleonard.ro sau online, accesând platforma BLT.ro.

Citit 713 ori Ultima modificare Joi, 10 Noiembrie 2022 18:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.