Întâlnire cu scriitori, la Colegiul Național "Costache Negri"

Întâlnire cu scriitori, la Colegiul Național "Costache Negri"
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Între cele două lansări de carte care au avut loc la Biblioteca Județeană "V.A. Urechia" Galați, în serile de 9 și 10 noiembrie, cu ocazia "Zilelor Bibliotecii", scriitorii Doina Roman, Dănuț Ungureanu și Marian Truță au fost invitații Colegiului Național "Costache Negri", unde au participat la o întâlnire cu elevii și profesorii instituției de învățământ, moderată de bibliotecara colegiului, Elvira Constantinescu, și scriitorul A.G. Secară.

Au fost în prim plan cărțile și viețile literare ale autorilor prezenți, accentul căzând pe romanul "Fata cea mică a timpului" (de Doina Roman), antologia de texte scurte și articole "Români în vorba goală" (miniaturi cu desene de Traian Furnea, volumul fiind al lui Dănuț Ungureanu) și un alt roman, o ucronie, "Niciodată nu va ninge peste Amazon" (de Marian Truță), prima și ultima carte fiind din domeniul science-fiction și fantasy, cel cu vorba deloc goală fiind despre România și lumea cum era ea cu vreo cinci ani înainte de pandemie.

Au mai avut contribuții profesoarele Cristina Ciobanu și Cătălina Benea, în final discuțiile cu elevii axându-se pe viitorul meseriei de scriitor, speranțele acestora (în particular și în general), importanța experiențelor de viață, dar și a celor culturale (multidimensionalitate culturală, lecturi din clasici și la zi) dacă vrei să fii scriitor.

Citit 1247 ori Ultima modificare Duminică, 13 Noiembrie 2022 20:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.