„Alandala” porneşte prin oraş

„Alandala” porneşte prin oraş
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mâine dimineaţă, un car alegoric cu lucrările de artă realizate în Tabăra din curtea Muzeului de Artă Vizuală va traversa Galaţiul *

Tabăra de creaţie „Alandala” de la Muzeul de Ară Vizuală este la sfârşit.

Preţ de două săptămâni, opt artişti plastici din gruparea „Athanor” au creat adevărate opere de artă din… PET-uri, cutii goale de bere, pungi de plastic şi alte resturi reciclabile.

De altfel, tinerii vor să împărtăşească mesajul lor ecologist cât mai multor gălăţeni. De aceea, o parte dintre creaţiile lor vor ajunge, în zilele următoare, la Casa Cuza şi în Grădina Botanică.

Mâine dimineaţă, într-o ceremonie spectaculoasă, câteva sculpturi vor fi transportate la cele două muzee din Galaţi.

„De la ora 9,30, un fel de car alegoric – de fapt o maşină pe care vom monta o parte dintre creaţiile noastre – va porni de la Muzeul de Artă Vizuală. Vom merge pe Strada Domnească, ne vom opri la Casa Cuza, apoi pe Strada Cuza şi pe Brăilei, până la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii. În următoarele zile vom repeta plimbarea prin oraş, astfel încât mesajul nostru ecologist să ajungă la cât mai mulţi gălăţeni”, am aflat de la Eduard Constandache, iniţiatorul taberei „Alandala”.

Mihaela Brumar, Eduard Costandache, Daniela Cristofor, Mihaela Lefterache, Gabriela Moisi-Alexandrescu, Tudor Şerban, Adrian Vădeanu, Sorina Fădor-Vădeanu – cu alte cuvinte, membrii grupului „Athanor” abia aşteaptă să le vedeţi lucrările.

Pe artişti îi mai găsiţi şi astăzi în curtea muzeului, unde sunt expuse şi sculpturile lor, în intervalele orare 8,00 – 11,00 şi 18,00 – 21,00.

Citit 1052 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.