„Şcoala gălăţeană”, sărbătorită la 300 de apariţii

„Şcoala gălăţeană”, sărbătorită la 300 de apariţii
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Sărbătoarea revistei „Școala gălățeană”, care în luna aceasta a atins  300 de numere, a avut loc sâmbătă, 17 decembrie, în amfiteatrul Colegiului Naţional "Vasile Alecsandri", în prezența unui numeros public.

„Prezidiul” a fost format din cele 300 de numere ale revistei sărbătorite, constituite în cinci volume. Profesorul Ghiță Nazare, directorul revistei, a făcut o succintă retrospectivă a celor 300 de numere. "300 numere, 20 pagini color, în medie 2.000 exemplare/număr, de-a lungul timpului (32 de ani și opt luni), peste 600.000 de exemplare; peste 14.000 de articole, scrise de peste 2.000 de cadre didactice și elevi, bibliotecari, demnitari ai învățământului, oameni de cultură, scriitori, jurnaliști, slujitori ai bisericii, formatori, artiști etc. Mulțumim cu această ocazie tuturor colaboratorilor, recunoștință și respect", a spus profesorul Nazare. 

S-au oferit două categorii de distincţii: Diplomă de excelenţă, acordată tuturor unităților de învățământ din județ, pentru promovarea revistei în rândul cadrelor didactice, elevilor și membrilor comunității locale; Diplomă de merit - acordată pentru 200 de cadre didactice, scriitori, oameni de cultură, bibliotecari etc., care au colaborat cu materiale la realizarea revistei, instituții, posturi de televiziune care au popularizat revista. Diplomele au fost oferite de Ghiță Nazare, directorul revistei, Laurențiu Ichim - redactor-șef și Elvira Alexandrescu, responsabilul paginii „Biblioteca școlară”. Au vorbit despre ce înseamnă revista pentru ei şi pentru comunitatea didactică gălăţeană: profesorul, scriitorul și jurnalistul Teodor Parapiru, prof. dr. Gheorghe Felea, profesorul Virgil Pavel, lector. univ. dr. Cristina Butnaru Sandache, prof. Corneliu Goldu, poeta Luminița Potîrniche, profesoara Geanina Țurcanu și prof. bibliotecar Elvira Alexandrescu.

Citit 1814 ori Ultima modificare Luni, 19 Decembrie 2022 09:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.