Duhul praznicelor „Adormirii Maicii Domnului” şi „Martirilor Brâncoveni”

Duhul praznicelor „Adormirii Maicii Domnului” şi „Martirilor Brâncoveni”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autorităţile gălăţene n-au mai serbat cu fast partea laică a sărbătorii „Adormirii Maicii Domnului”. În biserici, însă, bine-credincioşii creştini au avut parte de zile cu o bogată încărcătură duhovnicească, care să tămăduiască şi să lumineze sufletul

„Izbăvitoarea de secetă” s-a întors la Adam

Potrivit Biroului de Presă al Arhiepiscopiei „Dunărea de Jos”, după un pelerinaj prin aproximativ 50 de parohii din Tecuci, Târgu Bujor, Covurlui şi Galaţi, Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului şi a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, cunoscută şi sub numele de „Sfânta de la Adam”, a fost readusă în mănăstire.

Aceeaşi sursă precizează faptul că pe data de 15 august, Înalt preasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Prohodul Maicii Domnului. La slujire au participat credincioşi din Galaţi, dar şi alţii, veniţi de mai departe pentru a lua parte la comuniune.

Evident, cei adunaţi la rugăciune s-au bucurat şi de cuvântul de învăţătură al Înalt Prea Sfinţitului Părinte Casian, care  „a apreciat activitatea rodnică a maicilor, aflată într-o zonă săracă a Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

De asemenea, chiriarhul a îndemnat la credinţă în Dumnezeu şi la evlavie faţă de Maica Domnului şi pe cei care nu au putut lua parte la aceste manifestări liturgice, pastorale şi culturale”, se mai arată în informarea biroului de presă citat.

Sfânta taină de la Vladimireşti

Tot de „Adormirea Maicii Domnului”, mănăstirea de la Vladimireşti şi-a prăznuit hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată tot de Î.P.S. Casian Crăciun, care a vorbit cu acest prilej despre modul în care binecredinciosul creştin trebuie să se apropie de Sfântă Taină a Împărtăşaniei, dar şi despre frumuseţea chipului Preasfintei Născătoare de Dumnezeu din icoane şi despre evlavia românilor faţă de Sfântă. Imnuri au fost înălţate şi de copiii din grupul lieştean „Cununiţa satului”, prezenţi la slujbe. Praznicul a continuat cu o agapă frăţească.

Sfinţii Martiri Brâncoveni, la Cârlomăneşti

Luni, 16 august, a venit rândul mănăstirii de la Cârlomăneşti să-şi prăznuiască hramul. Credincioşii au venit, alături de autorităţi locale, la slujba oficiată de Chiriarhul „Dunării de Jos”, alături de un sobor de preoţi şi diaconi.

Cuvântul de învăţătură al arhiepiscopului a făcut referire la legătura tainică dintre fii lui Constantin Brâncoveanu şi tinerii de astăzi. La final, participanţii s-au bucurat şi aici de o agapă frăţească.

Citit 760 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.