Scriitorul Radu Sergiu Ruba, la „Costache Negri”

Scriitorul Radu Sergiu Ruba, la „Costache Negri”
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

În Aula Mare a Colegiului Național "Costache Negri", în parteneriat cu prestigioasa instituție de învățământ, Biblioteca Județeană "V.A. Urechia" a organizat o întâlnire cu scriitorul Radu Sergiu Ruba, care și-a lansat romanul memorialistic "Semnătura indiană", în care se redau "amintirile" confruntării unui adolescent care își pierde vederea cu cerberii Securității regimului comunist.

Invitați speciali au fost criticul Viorel Coman, de la Brăila, și A.G. Secară, de la Biblioteca Județeană, moderatori fiind Elvira Alexandrescu, bibliotecara colegiului, și profesorul Cătălina Benea. Deosebit de emoționantă a fost discuția dintre scriitor și o elevă a colegiului, Oana Ghibu, care face primii pași în delicata artă a beletristicii.

Dialogul dintre scriitor și elevi a fost deosebit, fiind atinse probleme care țin de istorie, adevăr, dar și cele de inspirație sau de muze, cele prezente în carte fiind memorabile, indiferent dacă sunt/au fost reale sau imaginare, una imaginară creând mari dificultăți... organelor abilitate ale statului.

Scriitorul a promis că se va întoarce oricând cu plăcere la Galați.

Citit 1333 ori Ultima modificare Vineri, 23 Decembrie 2022 21:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.