De Ziua Siderurgiştilor, rugă pentru cei care au plecat la ceruri

De Ziua Siderurgiştilor, rugă pentru cei care au  plecat la ceruri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Miercuri, 8 septembrie, este şi Ziua Siderurgiştilor, cunoscut fiind că această sărbătoare este zi de rugăciune în comuniune pentru siderurgiştii gălăţeni. Din acest motiv, părintele Tiberiu Chiriluţă,  paroh la Biserica „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Nicolae” de pe platforma ArcelorMittal din Galaţi, va săvârşi după Sfânta Liturghie o slujbă de pomenire.

Rugăciunea va fi ridicată la Cel de Sus pentru toţi lucrătorii platformei siderurgice gălăţene care au murit de moarte năpraznică, în accidente, în definitiv, la datorie pentru interesul comunităţii siderurgice şi nu numai.

Sunt aşteptaţi la biserica de pe platforma gălăţeană toţi cei care sunt legaţi sufleteşte de această zi, de acest loc - unic în felul lui - fiindcă o altă „Catedrală a Siderurgiştilor”, cum e cea de la Galaţi, după ştiinţa noastră, nu mai există în lume.

De aceea, cei dornici să contribuie la pictarea frumosului locaş pot contribui cu puţin din munca lor pentru ca sfântul locaş să fie îmbrăcat în haină bizantină. Până în acest moment părintele Tiberiu a reuşit cu mari eforturi să aşeze catapeteasma.

Fiind vorba de o biserică ai cărei enoriaşi sunt siderurgiştii, cu toată sărăcia, credem că susţinerea unor lucrări trebuie să vină din această parte...

Citit 1162 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.