Cenaclul „Noduri şi Semne”. De Ziua Poeziei

Cenaclul „Noduri şi Semne”. De Ziua Poeziei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În cadrul festivităților desfășurate de Ziua Mondială a Poeziei, organizate de Biblioteca "V.A. Urechia", în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România - Filiala SE și cu participarea Cenaclului "Noduri și Semne", vinerea trecută a avut loc un spectacol-recital de poezie susținut la sediul cotidianului "Viața liberă" de scriitori invitați cu această ocazie.

Astfel, au fost aplaudați la scenă deschisă poeții Ion Zimbru din Galați (ex.: ”…Mă duc până-n adâncuri… și nu mă mai întorc,/ și strig la cer, la apă, la aer și la foc:/ mai vii - în viața asta - co/moara mea de vânt,/ să măcinăm de-o turtă cu grâu și cu pământ…" – ”Liturghie”), Ovia Herbert din București (ex.: "se întoarce în somn/ învins de somn/ paralizat de somn/ este una cu somnul/ împrejmuit de somn ca într-o plasă/ ca într-un hamac legănat deasupra orașelor/ și deasupra Kolinului (…)/ tot ce trăiește este doar somn." - din volumul "Kolin - Un basm cehesc", apărut la Editura Irizor), Ygtru Zeltil din Alexandria (ex.: "îmi pare rău și acum/ de pisicile tale care se cățărau în părul meu/ când nu le arătam jungle din mine/ de pliantele pe care le-am cărat cu tine/ și le-am făcut nevăzute în șifonier/ fără să pornim vreo revoluție anticorporatistă/ de vecinul tău dubios/ căruia mi-am arătat vulnerabilitatea" - ”Spicul”, din volumul "Praline", apărut la Editura Irizor), Marin Mârza din Tecuci (ex.: "sâmbăta îmi sărbătoresc viața/ în poziția mortului/ închid în valiză urletul/ aerul consumat între două apnee/ speranța din care memoria s-a scurs/ după dealuri un film mi-a distrus fuzibilul casei/ din sârmă ghimpată conștiința/ pentru cei care vorbesc/ limba dizolvă ceea ce deznădejdea a adăugat sufletului/ peisaje și dealuri la încheietura picioarelor/ traversare de anotimpuri" - ”long story short”, din volumul "Cicatrici pe umbra mea", apărut la Editura Colorama).

Au mai citit și comentat: Dan Movileanu din Panciu, Iulian Grigoriu, Leonard Matei, Stela Iorga, Adrian Secară, Ioan Gh. Tofan, Ecaterina Păun, Iosif Roca și alții.

Evenimentul a durat până târziu, în noapte, discuțiile despre literatură, filozofie, război, pace etc. fiind interesante și diverse.

Vineri, 31 martie, la ora 18,30, la sediul ”Vieții libere”, citește Cristina Dobreanu.

Citit 830 ori Ultima modificare Vineri, 31 Martie 2023 05:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.