Invitaţie la Brăila... umoristică

Invitaţie la Brăila... umoristică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* S-au înscris în competiţie 158 de caricaturişti, din 42 de ţări, cu 600 de lucrări * Vernisajul Salonului de caricatură este programat vineri, 17 septembrie, la Casa Tineretului * Premiile, acordate de Consiliul Judeţean organizator, sunt în valoare totală de 4.700 de euro *

Criza economică, un fenomen global de care românii - şi brăilenii - nu prea au cum să scape momentan, poate deveni şi un motiv de râs. Nimic mai simplu, dacă în ecuaţie intră caricaturiştii, umoriştii. Iar publicul are doar de câştigat pentru că atunci când faci haz de necaz parcă şi necazurile se văd mai rozalii. Motive de acest gen avem din plin în acest sfârşit de săptămână când are loc ediţia a V-a a Concursului Internaţional de Caricatură Brăila 2010. Tot criza este şi tema concursului.

După cum ne confirmă organizatorii - Consiliul Judeţean Brăila şi Centrul de Creaţie - evenimentul reuneşte 158 de caricaturişti din 42 de ţări, care nu au fost deloc în criză... de idei după cum subliniază organizatorii în invitaţia la vernisajul Salonului Internaţional din 17 septembrie, ora 18.03, de la Casa Tineretului.

Expoziţia merită cu prisosinţă vizitată, lucrările fiind - mai mult ca sigur - un regal al humorului. Nici ora nu trebuie să ne surprindă, caricaturistul Costel Pătrăşcan obişnuindu-ne de ceva vreme cu astfel de orar la evenimentele desfăşurate la Galeria din Pod.

Juriul este prezidat şi de această dată de brăileanul Tudor Octavian. Mucalit cum îl ştim, criticul de artă şi scriitorul, ne va oferi, cu siguranţă, şi o mostră de discurs pe cinste! Din juriu mai fac parte caricaturiştii Mihai Stănescu, Ion Barbu, Leonte Năstase şi brăileanul Costel Pătrăşcan.

În competiţie sunt înscrise 600 de lucrări, realizatorii celor mai valoroase urmând să fie premiaţi cu o sumă totală de 4.700 de euro.

Posibil că va fi prezentat şi aici, ca şi la evenimentele de la Zilele Brăilei, noul parfum lansat de Costel Pătrăşcan, cu numele „Băligari” (FOTO 1) şi având ca imagine reprezentativă un... purceluş - aluzie străvezie la o situaţie neplăcut mirositoare din municipiul Brăila cauzată de o firmă de creştere a porcilor.

Citit 714 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.