„Gene dominante”, o carte inedită lansată la Galaţi

„Gene dominante”, o carte inedită lansată la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Scriitoarea Ştefania Mihalache îşi va lansa la Galaţi, la Librăria "Humanitas", marţi, 23 mai, începând cu ora 18,00, volumul "Gene dominante", una dintre cărțile nominalizate la premiile literare pentru anul 2022. Participă, alături de autoare,  Doru Căstăian, Adi Secară şi Maria Lavinia Tudose.

"Gene dominante" e o carte despre lucrurile care se repetă dincolo de schimbarea vremurilor, a generațiilor. Și despre faptul că oamenii nu se schimbă, de fapt, așa de mult cum ne-am putea închipui. Ei moștenesc și transmit mai departe experiențe tulburi, comportamente, trăsături de familie, „gene dominante“. Nimeni nu e singur! Problemele personale sunt aceleași dintotdeauna, doar decorurile sunt altele. Lumina cade aici mai ales pe niște personaje feminine: fetițe devenite adolescente, tinere femei, una dintre ele mamă a celeilalte, bântuite de aceleași frici, de aceeași teamă difuză, de aceleași obsesii, secrete, vulnerabilități“, spune despre carte Simona Popescu. 

Ştefania Mihalache s-a născut în 1978, la Brașov. A debutat în volum cu romanul "Est-falia", nominalizat la Marile Premii Prometheus, secțiunea Opera Prima. În 2010 a publicat romanul "Poemele secretarei" (Cartea Românească). Între anii 2007 și 2018, a scris scenarii de televiziune. În 2012 a obținut titlul de doctor în filologie al Facultății de Litere, Universitatea București, cu o teză despre tema copilăriei în proza românească postdecembristă. În 2019 a publicat volumul "Copilăria", nominalizat la Premiile Observator Cultural și la Premiul „Cartea Discretă a Anului“. În 2016 a debutat în poezie cu volumul "Sisteme de fixare și prindere" (Nemira), câștigător al Premiului „Matei Brâncoveanu“ pentru Literatură, nominalizat la Premiile Radio România Cultural. A urmat volumul "Cronica Akasha" (Nemira, 2021), nominalizat la Premiile Radio România Cultural, Premiile Observator Cultural (2022), Premiile Bac-Fest (2021), Premiile Festivalului Național „George Bacovia“ (2022). În 2019 a câștigat Premiul pentru proză scurtă Boccace, Franța.

Citit 1011 ori Ultima modificare Marți, 23 Mai 2023 09:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.