Poezie la sfârşit de toamnă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sfârşitul lunii septembrie a însemnat pentru oamenii de cultură din Galaţi şi nu numai o adevărată sărbătoare, în cadrul Festivalului Naţional de Poezie „Grigore Hagiu”.

Cea de-a XIX-a ediţie, desfăşurată pe parcursul a trei zile, a reunit scriitori, critici şi istorici literari, personalităţi culturale din Bucureşti, Chişinău, Iaşi, Braşov, Focşani, Tecuci şi Tulcea.

Invitaţii au pornit în prima zi într-un pelerinaj cultural la Biblioteca „V.A. Urechia”, la Casa „Cuza Vodă” şi la Pădurea Gârboavele, după care au mers pe urmele poetului Grigore Hagiu la Târgu Bujor, unde au avut loc evocări, amintiri, recitaluri de poezie şi lansări de reviste.

„Ca de fiecare dată primăria oraşului Tg. Bujor a oferit titlul de cartea anului, premiul revenind volumului «Fugă în roşu», de Săndel Stamate.

Festivalul a fost o adevărată tabără de creaţie, s-au organizat tot felul de concursuri ad-hoc”, ne-a relatat Sterian Vicol, preşedinte al Societăţii Scriitorilor Costache Negri, care a organizat festivalul, alături de Biblioteca V.A. Urechia şi primăriile din Galaţi şi Tg. Bujor.

Citit 666 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.