Cel mai sărac Festival de Comedie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Festivalul de Comedie care va începe duminică la Galaţi este cel mai sărac din ultimii ani. Timp de şase zile, veţi putea vedea numai şase piese, plus două reprezentaţii de studio ale viitorilor actori de la universitatea Babeş Bolyai din Cluj Napoca.

„Până acum câteva săptămâni nici nu ştiam dacă putem avea acest festival de comedie. Am găsit însă înţelegere şi ni s-a dat o sumă foarte mică, dar important este că se păstrează tradiţia acestei manifestări”, a explicat directorul Teatrului „Fani Tardini”, Vlad Vasiliu.

Acesta susţine că organizatorii au făcut eforturi mari pentru a aduce piese bune în condiţii de austeritate financiară. „Piesele participante au fost alese, dar au fost trecute şi prin sita economică. Am balansat între calitate şi costurile cât mai mici ale deplasării”.

„Vor fi spectacole puţine, dar bune. A trebuit să ne restrângem şi la un anumit areal geografic, astfel că invitaţii sunt de la Constanţa, Bucureşti şi Iaşi (oraşe aflate la aproximativ 250 de kilometri de Galaţi)”.

„Nu am putut aduce de exemplu trupe din Baia Mare sau Timişoara, care ne-au trimis CD-uri cu piese, pentru că era prea costisitor”, a mai spus directorul Vlad Vasiliu.

Festivalul de Comedie debutează duminică seara cu un spectacol aniversar: Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galaţi –55 ani de la înfiinţare. Invitaţii speciali sunt Alexandru Jula, Maria Crăciun, Florina Cercel şi Emil Hossu, regia fiind semnată de Cătălin Vasiliu.

Citit 533 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.