„Muzeul Revoluției”, film premiat la Sarajevo, astăzi, la Galați

„Muzeul Revoluției”, film premiat la Sarajevo, astăzi, la Galați
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Astăzi, 5 octombrie, la Muzeul de Artă Vizuală din Galați, începe partea a doua a celei de-a noua ediții a programului european KineDok, cu filmul “Muzeul Revoluției”, ce va fi proiectat de la ora 18,00. Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

„Muzeul Revoluției” (Croația / Serbia / Republica Cehă, 2021), cu regia și imaginea semnate de Srđan Keča, este prima peliculă din această serie de proiecții și are în centru un plan din 1961 pentru construirea unui muzeu grandios în Belgrad, un tribut pentru Iugoslavia socialistă. Muzeul ar fi fost înființat pentru a comemora viețile oamenilor din Iugoslavia, însă proiectul nu a avansat mai mult de construcția subsolului. Clădirea abandonată spune acum o poveste foarte diferită față de cea imaginată acum 60 de ani. În spațiul umed și întunecat trăiesc proscrișii unei societăți remodelate de capitalism. 

Pelicula a participat la numeroase festivaluri de gen, fiind recompensată cu Premiul pentru Cel mai bun documentar la Sarajevo Film Festival 2022.

Citit 749 ori Ultima modificare Joi, 05 Octombrie 2023 08:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.