Copiii refugiaţilor, mici artişti

Copiii refugiaţilor, mici artişti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O inedită expoziţie de desene, realizate de copii şi tineri refugiaţi in oraşul nostru împreună cu familiile lor, s-a deschis, săptămâna aceasta, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii.

Manifestarea a fost organizată de Organizaţia „Salvaţi copiii”, în colaborare cu Fundaţia ICAR şi cu muzeul gălăţean. La deschiderea expoziţiei au fost prezenţi aproximativ 60 de copii şi tineri, însoţiţi de părinţii lor, toţi din Centrul de Cazare şi Proceduri Galaţi.

„Această acţiune se înscrie în cadrul proiectului „Integrarea copiilor refugiaţi din Centrul de Cazare şi Proceduri Galaţi”, finanţat de Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi şi are ca obiectiv educarea copiilor din centru în vederea înscrierii lor în sistemul de învăţământ românesc”.

„E foarte important ca ei să beneficieze de sprijinul nostru pentru a reuşi să se adapteze cât mai bine aici”, a declarat Ana-Maria Gaiu, reprezentant al Organizaţiei „Salvaţi Copiii”.

Expoziţia cuprinde lucrări realizate de copii şi tineri din Myanmar, Turcia, Irak, Pakistan şi Afganistan. Desenele nu au o temă anume, fiecare exprimând sentimentele şi viziunea autorilor despre noua lor „casă” ori despre locurile de unde au venit. Lucrările rămân expuse la muzeu până la sfârşitul lunii noiembrie.                       

Citit 842 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.