Festival european de poezie la Iaşi

Festival european de poezie la Iaşi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

La începutul lunii decembrie, a avut loc, la Iaşi, cea de-a V-a ediție a Campionatului European de poezie, organizat de "Asociația Poeților Mondiali", al cărei președinte este scriitorul şi promotorul cultural Trandafir Sîmpetru, ajutat de scriitoarea Monica Tintea, directoarea revistei "Grai Românesc".

Festivitatea de premiere a adunat la Iaşi peste o sută de scriitori din toată țara și din Republica Moldova, fiind decernate circa 70 de trofee, diplome și medalii. Programul a cuprins și lansări de carte ale scriitorilor prezenţi. Cea de-a doua zi a evenimentului s-a desfășurat în Copou, la umbra statuilor lui Eminescu și Creangă, unde s-au recitat versuri, s-au cântat colinde și muzică populară, s-au încins hore și sârbe. În cele două zile ale festivalului, programul artistic a fost asigurat de cunoscuți soliști de operă, muzică populară şi ușoară, cantautori, dansatori, iluzioniști și umoriști.

La buna desfăşurare a manifestării şi-au mai adus contribuţia asociaţiile "Iașiul Cultural Artistic" (președinte, Anton Constantin) și "Aegesius" (condusă de Mircea Marcel Petcu, director al revistei "Steaua Dobrogei" Tulcea).

 

Citit 855 ori Ultima modificare Joi, 07 Decembrie 2023 17:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.