Festival Internațional de Dansuri Populare, de ziua poetului Mihai Eminescu

Festival Internațional de Dansuri Populare, de ziua poetului Mihai Eminescu
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Un eveniment cultural dedicat zilei de naștere a poetului Mihai Eminescu se va desfășura, luni, 15 ianuarie 2024, de la ora 17,30, pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard" din Galați

Festivalul Internațional de Dansuri Populare este un eveniment ce îmbină arta, cultura, moda și educația. Snejana Suzana Raichici, organizatoarea evenimentului, spune că spectacolul este o premieră, întrucât se remarcă prin prezența, pentru prima dată în Galați și pe scena Teatrului "Nae Leonard", a Ansamblului Folcloric al Uniunii Sârbilor din România K.U.D "Sveti Nikola" din Radimna, județul Caraș-Severin, însoțit de coregraful prof. Toma Popovici.

Alături de invitații sârbi, vor urca pe scenă membrii Ansamblului folcloric "Dor de Tei" al Școlii de Dans "Tăbuș" din Galați, coregraf Virgil Tăbuș, și Ansamblul artistic "Olympos" al Comunității Elene din Galați, coregraf Spiridon Alexandru. Va cânta și ne va încânta corul de copii "Stropi de bucurie", dirijat de profesor Lucia Stoica.

"Sunt organizatorul și moderatorul Festivalului Internațional de Dansuri Populare, alături de partenerii de la Teatrul Național de Operă și Operetă «Nae Leonard». Evenimentul, dedicat memoriei poetului național Mihai Eminescu, are loc exact de Ziua Culturii Naționale și dorim, astfel, să îmbinăm arta, moda și educația, transmițând publicului valori culturale perene”, a explicat Snejana Suzana Raichici.

Citit 1077 ori Ultima modificare Joi, 11 Ianuarie 2024 12:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.