Cine (vă) iubește (în) orașul acesta? Corina Ozon vă va răspunde...

Cine (vă) iubește (în) orașul acesta? Corina Ozon vă va răspunde...
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cum promiteam, revenim cu amănunte despre întâlnirile scriitoarei Corina Ozon cu cititorii gălățeni, prilejuite de lansarea și promovarea romanului „Cineva în orașul ăsta te iubește”

Astfel, timp de două zile, 28 și 29 februarie 2024, vor avea loc lecturi publice, dialoguri cu cititorii, lansarea propriu-zisă a cărții, după următorul program și în următoarele locuri:

Miercuri, 28 februarie, orele 18,00, Librăria Humanitas Galați; joi, 29 februarie, orele 11,00, Aula Colegiului Național „Costache Negri” Galați și tot joi, 29 februarie, orele 17,00, Muzeul „Casa Cuza Vodă” Galați.

Invitat special la întâlnirile de joi, scriitorul și detectivul Iosif Roca, care va puncta aspecte inedite ale activităților cu specific policier, domnia sa lucrând în domeniu și scriind cărți polițiste și de spionaj.

Citeșteși Scriitoarea Corina Ozon vine la Galați pentru întâlniri cu publicul

Pentru cei care o cunosc mai puțin pe Corina Ozon, care a mai fost prezentă la Galați la o ediție a Târgului de Carte Axis Libri, iată un scurt C.V. non conformist, finalul acestuia provocând întrebări legate de personajul feminin principal al cărții, Gloria, care are și ea... o fiică și un motan. Dar, desigur, orice asemănare cu vecina realitate nu este decât o coincidență, ficțiunea fiind regină:

Corina Ozon, născută la Timișoara, este licențiată în Filologie și în Jurnalism și Științele Comunicării. După 12 ani în presa scrisă și în televiziune, s-a orientat către Relații Publice & Comunicare, domeniu în care lucrează și azi în cadrul unei companii naționale.

Este doctor în Științe ale Comunicării, Informației și Documentării, în cotutelă româno-franceză (București – Montpellier). Rampa de lansare ca scriitoare a fost blogul personal. A debutat în 2014 cu ”Zilele amanților”, pus în scenă de compania Teatru La Infinit (Sibiu, 2019) și devenit primul volum dintr-o serie de șase cărți – ”Amanții” (2014-2021) – care a strâns o comunitate mare de cititori. Au urmat volumul de proză scurtă ”Până când mă voi vindeca de tine” (2016), romanele ”Tentații” (2016), ”Codul lui Zoran” (2018),  ”Dincolo de furtună” (2019), eseurile ”Despre iubire, cu instrucțiuni de folosire” (2017) și un alt volum de proză scurtă, cu inserții poetice și fantastice,  ”Povești scrise în palmă” (2022).

În anul 2023 publică la Editura Trei romanul ”Cineva în orașul ăsta te iubește”, un thriller polițist cu tușe SF.

Cărțile Corinei Ozon au fost prezentate și la evenimente din afara țării, în Europa, Israel, SUA și Canada. Este primul autor român premiat cu Silver for Excellence la Gala Internațională PR Award (2015) pentru promovarea cărților în online, iar în 2017 a fost în Top 100 femei de succes (Capital). Locuiește în București, are o fiică și un motan. Poate fi urmărită pe: corinaozon.com; dupa35.com; podcastul Rețeaua de povești.

Citit 1073 ori Ultima modificare Luni, 26 Februarie 2024 08:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.