Vlahi, în luptă cu timpul

Vlahi, în luptă cu timpul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Lucrările lui Vladimir Crivoi pot fi admirate, timp de o lună, la sediul „Vieţii libere” *

Vineri seara, vernisajul expoziţiei „Dialectica umorului”, a caricaturistului Vladimir Crivoi – Vlahi, a reunit la Galeria „La etaj” a „Vieţii libere” numeroşi iubitori ai graficii satirice. Aşteptată cu sufletul la gură de cei care îndrăgesc peniţa multpremiată a lui Vlahi, expoziţia este un eveniment în lumea artistică locală, la vernisaj luând parte şi membri ai Uniunii Artiştilor Plastici, filiala Galaţi.

Graficianul Florian Doru Crihană, amfitrionul serii, a punctat în alt mod noua personală a colegului său de breaslă: ca o aniversare de 11 ani ani de la începutul colaborării triou-lui Crihană-Einhorn-Crivoi. De altfel, tema centrală a expoziţiei deschise vineri este chiar timpul. „Vlahi a intrat în breasla ceasornicarilor, a unora deprinşi în tehnica monturii”, a spus Nicolae Einhorn, remarcând meticulozitatea detaliilor, specifice atât ceasornicarului, cât şi caricaturistului.

Katia Nanu, redactorul-şef al cotidianului „Viaţa liberă”, a vorbit despre „evoluţia extraordinară şi vizibilă” a lui Vladimir Crivoi, devreme ce creaţia sa a ajuns în zona filosofică:

„Asta înseamnă acumulare, trăire şi foarte multă muncă. Îl felicit pentru că a reuşit să încorporeze experienţa personală în această expoziţie. Eu mi-am regăsit în lucrările sale propria luptă în faţa timpului”, a mai spus Katia Nanu.

Mulţumindu-le celor care l-au sprijinit în realizarea expoziţiei, autorul celor 32 de caricaturi expuse în holul redacţiei „Vieţii libere” a recunoscut că „e o luptă, într-adevăr, cu mine însumi, iar ca orice artist plastic muncesc enorm”.

Expoziţia poate fi vizitată timp de o lună, la sediul „Vieţii libere”.

Explicaţie foto: De la stânga la dreapta - Florian Doru Crihană, Nicolae Einhorn, Vladimir Crivoi şi presedintele filialei Galaţi a UAP, Aurel Manole

Citit 769 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.