Astăzi, la Seminarul Teologic Galaţi - Sfinţirea picturii

Astăzi, la Seminarul Teologic Galaţi - Sfinţirea picturii
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Astăzi, preoţii profesori şi seminariştii, în frunte cu părintele profesor Costel Bulgaru, director al Seminarului Teologic „Sf. Apostol Andrei” din Galaţi, vor vedea împlinit un deziderat. Cu binecuvântarea şi prin grija neîntreruptă a Arhiereului locului, Înalt Prea Sfinţitul Casian, va fi  sfinţită pictura bisericii seminarului gălăţean.

După 7 ani de trudă, de confruntare cu problemele economice inevitabile în cazul unei instituţii de învăţământ - dar cu mult ajutor de la Dumnezeu - pictorul Alexandru Conţ din Bucureşti a reuşit să îmbrace în veşmânt bizantin locaşul Seminarului gălăţean. Loc sfinţitor care are ca misiune să pregătească viitori preoţi, viitori „pescari de oameni”, potrivit îndemnului Mântuitorului nostru Iisus Hristos dat ucenicilor Săi. Sfinţirea şi Sfânta Liturghie arhierească vor începe în jurul orei 9.

„O bijuterie a frescei bizantine”

„Apreciez pictura capelei Seminarului Teologic gălăţean şi aş spune că este o bijuterie a frescei bizantine. Ştiam, cunoşteam buna coordonare a activităţii de la această instituţie, sub îndrumarea părintelui director Costel Bulgaru, iar ceea ce am văzut a confirmat. Sunt plăcut impresionată şi de picturile murale realizate în ateliere de clasele de Patrimoniu, sub îndrumarea colegelor mele Liliana Negoescu şi Gabriela Georgescu. Pictura în frescă realizată de pictorul Alexandru Conţ are şi o dimensiune pedagogică pentru generaţiile de tineri seminarişti de astăzi şi de mâine, care se pregătesc să devină preoţi”, ne-a mărturisit Jana Andreescu, profesor la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin” din Galaţi. 

Întreaga manifestare de la Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi va fi luminată de lumina biruitoare a Sfintei Cruci, fiindcă părticică din lemnul Sfintei Cruci, adusă aseară de o delegaţie din Ierusalim, va fi oferită spre închinare pe parcursul Sfintei Liturghii.

Alături de Arhiereul locului, vor sluji şi alţi arhierei din Biserica Ortodoxă.

Citit 1112 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.