Florina Zaharia respiră poezie

Florina Zaharia respiră poezie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Nu poţi să nu zâmbeşti suav citind-o. Florina Zaharia respiră poezie.

„Când cineva îţi spune «sunt cu ochii pe tine», ce faci? Eşti mai atent la tristeţea umerilor tăi căzuţi deja în alţi umeri, scoţi brusc mâinile din buzunare sau grimasezi într-un zâmbet tâmp? Sau te mobilizezi pur şi simplu şi într-o ultimă priză ruginită te conectezi ca să impresionezi lumea şi dexul…  Şi mai sunt variante cuibărite adânc în oameni fără ca ei să aibă habar”.

„«Sunt cu ochii pe tine» e o ameninţare, o declaraţie sau un gând de odihnă într-un tratament de boli incurabile? În ultimul timp am făcut din aceşti ochi un înveliş protector indiferent de persoana de la care proveneau. I-am păstrat cu drag unul câte unul chiar dacă se aglomerau, se depuneau ca zăpada. I-am aşezat în clinchet de copăcei care cresc, i-am lipit bine pe bucăţele înaripate de carne. Atunci când îi apuca plânsul, îi ascundeam în locuri întunecate, îi închideam într-un cald magic, legănat”.

„Am avut grijă de toţi ochii care veneau pe mine, le-am făcut loc, le-am arătat ce-ar putea să vadă, i-am înmuiat în culori nemaiîntâlnite, i-am atins de corneea mea albă într-un sărut prelung, ca-n vise. Şi atunci când voiau într-un fel sau altul să renunţe, să se desprindă, nu mai înţelegeau de ce tulpinile irişilor erau încolăcite pe un soi de andrele fermecate. De ce ochii lor erau cămăşi pentru pielea florinei, hăinuţe căprui şi verzi, sau tălpi care-şi topeau urmele în ele însele…”.

Azi este ziua ei de naştere. Nu-i plac urările. Singură recunoaşte că, de câteva zile, pe contul său de facebook a început să primească „mormane de lamulţiani, mai mult sau mai puţin concreţi, pufoşi sau infantili. urările sunt caremaidecare, mai cu moţ sau mai imposibile, nimic real. dacă mi s-ar întâmpla măcar unu la sută din ce-mi transmit ceilalţi, viaţa mea ar ieşi din mine şi ce s-ar mai gudura”.

Florina e inconfundabilă. Ne e dragă şi îi dorim să nu se schimbe, să rămână frumoasă şi „eua”, aşa cum o ştim. La mulţi ani! Sunt nu doar nişte cuvinte banale, ci o urare din suflet pentru un Om frumos.

Citit 1677 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.