Scandal la Teatrul Muzical

Scandal la Teatrul Muzical
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

*Trei maşinişti dezgroapă iar securea războiului * Ei îl acuză pe directorul Florin Melinte că le-ar fi tăiat degeaba 10 la sută din salariu * Managerul instituţiei susţine că respectivii angajaţi sunt certaţi cu disciplina * Ambele tabere se acuză că ar veni la serviciu sub influenţa alcoolului

Adrian Ciochină, Mihai Căprariu şi Radu Gheorghe – toţi trei maşinişti ai Teatrului Muzical au convocat ieri presa gălăţeană pentru a se plânge de abuzurile pe care le-ar săvârşi directorul instituţiei Florin Melinte.

Cum chiar ei înşişi au declarat, conflictul cu managerul teatrului este mult mai vechi, pornind de la nişte sume de bani pe care acesta nu le-ar fi acordat şi pe care angajaţii le-au câştigat în instanţă. Povestea e veche din 2006, ambele tabere ieşind de atunci foarte des la rampă cu reclamaţii sau chiar cu gesturi extreme, cum a fost greva foamei.

„Venim în şedinţa CL până când ne obţinem drepturile”

„Recent, Florin Melinte a săvârşit un nou abuz împotriva noastră, ne-a tăiat 10 la sută din salarii timp de trei luni. Deşi am lucrat pentru spectacolul «Nabucco», am venit cu inovaţii şi ne-a lăudat, am primit decizie de oprire din salariu.

Referatul s-a făcut în lipsa mea, când eram în concediu fără plată. Cum poate să mă sancţioneze pentru o perioadă în care n-am fost la muncă”, s-a plâns Adrian Ciochină, cel care a fost săptămâna trecută să-şi reclame şeful şi în şedinţa Consiliului Local. 

La rândul său, Radu Gheorghe susţine că în cartea sa de muncă sunt nereguli şi că este trecut în concediu fără salariu pentru o perioadă de 258 de ore, deşi nu a depus nicio cerere pentru aşa ceva.  

Cei trei angajaţi susţin că vor continua să meargă în şedinţele Consiliului Local, până când li se va face dreptate.

Cine consumă alcool în teatru?

Lista cu nemulţumirile celor trei este lungă şi în parte cunoscută. Însă cea mai gravă dintre acuzaţii este faptul că Florin Melinte ar veni la muncă sub influenţa alcoolului: „La 10.00 ne-a dat bilet de voie de ieşire din teatru, semnat de mâna lui, iar la 14.00 ne aştepta beat la ieşire şi ni le-a rupt.

Suntem ca la puşcărie, nu avem voie să mergem nici măcar să ne cumpărăm mâncare”, mai spun cei trei. Iar exemplele cu alte situaţii curg, fără însă ca aceştia să ne poată furniza şi dovezi: „Ce vreţi? Să-l filmăm cu telefonul mobil? N-avem timp de asta. La teatru muncim”.

„Să aducă dovezi!”

Cum era de aşteptat, directorul Florin Melinte neagă tot ce spun cei trei despre el. „Dacă au vreo nemulţumire legată de nereguli în cărţile de muncă sau că le-am oprit pe nedrept din salariu de ce nu se adresează instanţei? De ce vin la ziar sau la Consiliul Local?

Numai instanţa poate da un verdict, dacă eu ca manager am greşit”, spune directorul Muzicalului gălăţean. Acesta susţine că cei trei angajaţi sunt cei mai indisciplinaţi din teatru: „Nu-şi fac treaba. Vor să vină când vor şi să plece când vor. E drept că i-am lăudat.

Pentru «Nabucco» au lucrat două zile, dar atât. În rest trag chiulul, e normal să-i sancţionez. Au jucat cărţi şi au băut în teatru, toată lumea ştie. Dacă mă acuză pe mine că vin beat, să aducă dovezi. Uitaţi-vă ce e în vestiarul lor! Sticle de băutură peste tot. Nu se poate discuta cu ei.

Agresează verbal angajaţii din teatru, au fost amendaţi de poliţie pentru scandal. Am încercat să le spun ceva, iar unul dintre ei şi-a dat pantalonii jos şi mi-a arătat fundul în loc de răspuns. Am fotografiat scena cu telefonul mobil”, spune Melinte în apărarea sa.

„Vor fi daţi afară”

Managerul de la „N. Leonard” mai spune că cei trei agită acum spiritele pentru că au pierdut procesul cu CL, referitor la organigrama în care posturile lor sunt desfiinţate. „Vor fi daţi afară. Asta în cazul în care nu fac recurs”, crede Melinte.

Lupta înverşunată între ambele tabere se dă de aproape cinci ani, iar „spectacolul” din culise a ajuns să-l bată pe cel de pe scenă.

Citit 1092 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.