Vernisaj la Muzeul de Arte Vizuale - Chipul, cheia simbolică spre suflet

Vernisaj la Muzeul de Arte Vizuale - Chipul, cheia simbolică spre suflet
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Marţi seara, cu începere de la ora 18.00, la Muzeul de Artă Vizuală a avut loc deschiderea expoziţiei de pictură „Chipuri”, semnată de Raul Popa. În prezenţa unui public numeros, alcătuit din colegi de breaslă, rude, dar şi din simpli iubitori ai artei, pictorul gălăţean, aflat la debut, a explicat de ce a ales chipul uman pe post de laitmotiv al expoziţiei: „Portretizarea reprezintă un apogeu în pictura românească. Am urmărit să transmit către privitori emoţiile şi expresivitatea figurii umane, să ajut la conştientizarea acestor emoţii. Chiar am denumit unele tablouri după sentimentul sau starea pe care chipul ilustrat în ele le simbolizează. Însă, pe lângă ideea transmisă, nu am neglijat nici tehnica artistică aleasă”.

Povestea lui Raul Popa este una care ne arată că o pasiune puternică poate răzbate peste orice, chiar şi atunci când vorbim de perioade lungi de timp. „Mai întâi de toate a fost dragostea pentru desenul grafic. De când mă ştiu am desenat. Cu toate că am încercat la mai multe academii de artă, nu am fost admis. Atunci am hotărât să urmez Facultatea de Mecanică. Apoi, cu câţiva ani în urmă, am dat admitere la proaspăt înfiinţata Facultate de Arte din Galaţi, la secţia pictură, unde am şi fost admis. Deşi poate părea de necrezut, abia din timpul facultăţii m-am apucat să pictez, constrâns oarecum de materiile pe care le studiam”, ne-a mai spus Raul Popa.

Artistul ne-a mai mărturisit că intenţionează să urmărească aceleaşi teme şi aceeaşi tehnică şi în viitor, încercând să-şi îmbunătăţească cât mai mult stilul. Expoziţia va fi deschisă timp de o lună, publicul putând admira cele 22 de lucrări expuse în Sala „Simion Mărculescu”.

Citit 3243 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Noiembrie 2011 21:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.