Florian Doru Crihană - „studiat” la Roma

Florian Doru Crihană  - „studiat” la Roma
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Astăzi, 5 decembrie, începe cea de-a treia ediţie a proiectului cultural „O altfel de gândire economică”. Tema de anul acesta este una de dureroasă actualitate: „Valoarea sărăciei”. Maestrul român al satirei, Florian Doru Crihană, a donat Fundaţiei „Migrantes”, organism pastoral al Conferinţei Episcopale Italiene (CEI), 41 de lucrări pentru a finanţa un proiect de şcolarizare în India. Lucrările sunt găzduite de Centrul de Documentare Europeană al Bibliotecii GeneraleBarone”, din cadrul Facultăţii de Economie din Roma.

Aceste lucrări tratează tema sărăciei. Ele însumează 20 de teorii despre sărăcie şi valoare elaborate grafic. Universitari de pe toate continentele vor comenta lucrările într-o gândire economică”, ne-a declarat Florian Doru Crihană, adăugând: „Este un proiect născut în 2007, la Facultatea de Economie, cu o expoziţie de pictură şi sculptură reflectând gândirea economică a lui Frederick Caffe”.

Alessandro Giuseppe Porcari, curatorul expoziţiei, este absolvent al Facultăţii de Economie. El este cel căruia i-a venit, în 2007, ideea de a lega arta şi economia într-un proiect din care cele două domenii să se inspire reciproc, în speranţa că, împreună, arta şi economia vor ajuta la eradicarea sărăciei.

Revista „Migrantes”, a fundaţiei cu acelaşi nume, coordonată de Don Giancarlo Perego, a publicat pe câteva pagini toate cele 41 de lucrări ale gălăţeanului nostru. Prima etapă de expunere a lucrărilor cuprinde Bibiloteca Europeană „Altiero Sapinelli”, a Universităţii „Sapienza” şi sediul Fundaţiei „Migrantes” din Roma. În luna mai a anului viitor, artistul caricaturist va fi invitat în Italia pentru a fi prezentat într-o ceremonie.

Citit 11207 ori Ultima modificare Luni, 05 Decembrie 2011 15:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.