„Viaţa în pădure”, o expoziţie pentru toate vârstele

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi va deschide vineri, 2 martie, începând cu ora 12.00 expoziţia „Viaţa în pădure”, manifestare organizată în colaborare cu Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Galaţi şi Direcţia Silvică Bacău – Ocolul Silvic Căiuţi.

Expoziţia se constituie într-o relaxantă şi, în acelaşi timp, educativă plimbare prin pădurile lumii, în care fauna şi vegetaţia specifică zonelor de foioase sau de conifere vor fascina ochiul vizitatorului de orice vârstă. „Oferim publicului posibilitatea de a se familiariza cu vieţuitoarele şi plantele care trăiesc şi cresc în păduri. Adresăm o invitaţie tuturor părinţilor, şi nu numai, să vină cu cei mici la muzeu şi să descopere împreună o parte din tainele vieţii din pădure” a declarat muzeograf Mihaela Cristescu, coordonatoarea expoziţiei.

Ca şi la precedenta expoziţie, „Migraţia în lumea animală”, publicul de toate vârstele va avea un punct de interactivitate, în care ecranele multi-touch le vor pune la încercare îndemânarea şi, de ce nu, cunoştinţele despre tematica acestei manifestări. Cei mici se vor mai putea bucura jucându-se şi învăţând, în acelaşi timp, în faţa unui panou interactiv unde vor putea potrivi singuri umbra din pădure a animalelor cu forma lor reală.

Vitrina centrală a expoziţiei reuneşte animale, păsări şi vegetaţie specifică pădurilor de foioase şi conifere. „Ca de fiecare dată când organizăm o expoziţie, ne dorim să punem în valoare şi patrimoniul ştiinţific al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi. Un alt scop pe care îl urmărim este acela de a sensibiliza publicul vizavi de necesitatea protejării şi conservării mediului înconjurător. Oamenii vor vedea frumuseţea şi unicitatea naturii, în cazul nostru pădurea, şi vor realiza că şi generaţiile viitoare au dreptul să se bucure de aceste minuni,” a adăugat Camelia Burluc, managerul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.

Citit 8854 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Februarie 2012 18:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.