Concurs naţional de literatură la CNVA

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prima ediţie a Concursului naţional de creaţie literară „Anton Holban” a fost organizată de elevi şi cadre didactice de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”. Radu Dragomir, elev în ultima clasă a colegiului şi profesoara Mariana Lazanu au fost sufletul concursului cu o participare numeroasă: s-au primit lucrări 18 judeţe ale ţării. Impactul naţional s-a datorat datorită eforturilor unui alt elev de la CNVA, Andrei Florea.

Librăria Humanitas din Galaţi a fost gazda festivităţii de premiere a celor zece câştigători. Centrul Cultural „Dunărea de Jos” au oferit cu dărnicie cărţi, iar Grupul Şcolar de Marină a pus la dispoziţie locurile de cazare pentru câştigătorii veniţi din ţară.  La secţiunea eseu liber au fost laureaţi  Anton Ana Maria (Bacău) - Premiul I; Ilie Diana (Galaţi) şi Ilie Ramona (Galaţi) – Menţiune. Luchian Bogdan (Bucureşti) a luat Premiul II la secţiunea poezie şi Menţiune la proză scurtă. Neagu Raluca Leontina (Călăraşi) şi Voinea Alexandru (Galaţi) au primit câte o  Menţiune  la secţiunea poezie.

La proză scurtă, Neagu Miruna (Galaţi) a luat Premiul II şi Racoviţă Radu Adrian (Galaţi), Premiul III. Ştefăniu Georgian  (Tecuci)  a primit Menţiune la eseu liber şi Premiul II la proză scurtă. Pintică Alexandru (Bucureşti)  a fost câştigătorul  Premiului III  la secţiunea teatru scurt.

Citit 6651 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.