Încă o premieră la Dramatic - "Paradisul" din sufletul omenesc

Încă o premieră la Dramatic - "Paradisul" din sufletul omenesc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

  • Deşi ecourile aplauzelor de la precedenta premieră sunt încă proaspete, astă-seară, la ora 19,00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” vă invită la o nouă premieră în Sala Studio: „Paradis”, după Franzobel, un spectacol de Dan Stoica, având în distribuţie trei nume importante ale scenei gălăţene - Gabriel Constantinescu, Lucian Pînzaru, Cristian Gheorghe.

 

Paradis este o piesă despre ceea ce titlul vrea să desemneze ironic: sufletul omenesc, pe care noi l-am vrea un paradis, dar nu prea reuşim să-l păstrăm ca atare. Păcătuim şi ne alungăm singuri din grădina Edenului. Fiecare păcat este o graniţă, fiecare graniţă ne îndepărtează tot mai mult de paradisul originar care ne era destinat şi pe care din neştiinţă sau neîndemânare l-am părăsit înainte de a şti să-l preţuim”, declară regizorul Dan Stoica.

O sculptură în… viaţă"

Un spectacol seamănă cu o sculptură, dar nu în marmură, ci în viaţă. Odată trasată forma - expresia scenică - sunt îndepărtate mii de forme despre care poate nici nu am apucat să ştim că există, că sunt ascunse în această magmă de sensuri care este literatura de calitate. Îi consider pe actori coautori la acest spectacol, pentru energia şi talentul cu care au ştiut să se implice total în proiect. Scena este viaţa textului, este locul în care cuvintele prind viaţă, în care viaţa începe să vorbească şi spectatorul este invitat să îşi spună povestea lui, aşa cum o înţelege, cum o simte, cum o însufleţeşte el însuşi! Privitorul, cel care ascultă şi simte este rugat să însufleţească, cu propria inimă şi gândire, bulgărele de viaţă care să desfăşoară pe scenă, la început în faţa lui, mai apoi, în interiorul lui sufletesc”. 

Invitaţia la premieră este deschisă tuturor gălăţenilor dornici să descopere „Paradis”-ul din proiectul lui Dan Stoica. Vineri, la ora 19,00, are loc a doua reprezentaţie.

Citit 9316 ori Ultima modificare Joi, 15 Martie 2012 00:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.