Paradis şi apocalipsă la Dramatic - Gabriel Constantinescu, de la spital, pe scenă

Paradis şi apocalipsă la Dramatic - Gabriel Constantinescu, de la spital, pe scenă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Noua premieră a Teatrului Dramatic, „Paradis”, după Franzobel, în traducerea şi regia lui Dan Stoica, are în distribuţie trei actori: Gabriel Constantinescu – interpretul  personajului Topenhopfer, de profesie criminal, Lucian Pînzaru - Gapp, cel plin de milă şi Cristian Gheorghe - Kienz, omul de ştiinţă care şi-a pierdut memoria. Un spectacol pentru Sala Studio, care îmbină textul original al autorului austriac cu fragmente de improvizaţie actoricească ce antrenează extraordinar publicul. Înainte de premieră regizorul mărturisea că îi consideră pe actori coautori ai spectacolului, pentru energia şi talentul cu care s-au implicat total în proiect.

„Paradis” este un spectacol despre sufletul omenesc, despre viaţă şi moarte, dar şi despre lumea teatrului, care „nu este numai mucava”, cum bine spune acelaşi Kienz.

Premiera a avut loc la Viena

Gabriel Constantinescu a făcut un efort uriaş pentru acest spectacol:  a ieşit din spital joi, chiar în ziua premierei. „Pentru cei care ne conduc, Paradisul e la ei, însă noi am făcut spectacolul pentru public şi pentru noi, nu pentru politicieni. Gălăţenii să se aştepte la un lucru inedit, pe care nu l-au mai văzut până acum. De fiecare dată, la o premieră, am sperat să aibă succes. Acum, după premiera de pe 2 martie, de la Teatrul Pygmalion din Viena, eram sigur că va avea succes. Acolo l-am jucat în limba română, cu titrare în spate, dar 90 la sută dintre spectatori erau români”, a dezvăluit Gabi Constantinescu.

Iar pentru Cristian Gheorghe, „lumea fabuloasă a teatrului, a actorilor, e Paradisul nostru. În fiecare seară, când jucăm un personaj, noi intrăm într-un paradis, care se termină întotdeauna cu o apocalipsă, pentru că  asta înseamnă, pentru noi, finalul spectacolului. Ne simţim foarte bine pe scenă, facem o echipă extraordinară, iar când faci ceea ce-ţi place nimic nu pare greu”, conchide Cristi Gheorghe.

Al doilea spectacol, programat aseară, nu a mai avut loc, din cauza înrăutăţirii stării de sănătate a actorului Gabriel Constantinescu. Îi dorim să se facă bine cât mai repede şi vă vom ţine la curent cu data când noua premieră, „Paradis”, va fi reprogramată.

Citit 9342 ori Ultima modificare Vineri, 16 Martie 2012 19:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.