Premieră la "Gulliver" - Marionete în ritm de Kalinka
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Premieră la "Gulliver" - Marionete în ritm de Kalinka
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Premiera spectacolului cu marionete „Cei trei purceluşi” - producţie a Teatrului de Păpuşi „Gulliver” Galaţi - a adunat, ieri, la sala Dramaticului gălăţean, câteva sute de părinţi şi copii. Toţi au fost cuceriţi de adaptarea arhicunoscutei poveşti care ne-a însoţit tuturor copilăria.

La buna receptare a poveştii a contribuit din plin regizorul Daniel Stanciu, care a adaptat povestea lui Serghei Mihailov, presărând în text multe proverbe româneşti.

Temă cu tâlc

Tema poveştii cu tâlc este arhicunoscută; purceluşii  - în funcţie de hărnicie - şi-au făcut fiecare câte o casă -  de paie, de lemne şi de cărămidă - ca să se pună la adăpost de lupul flămând. Şi vă amintiţi că doar casa din cărămidă a rezistat când lupul a suflat să o dărâme, ca să-i mănânce pe purceluşi!

S-a păstrat câte ceva din atmosfera stepei ruseşti - în momentele de tensiune ale poveştii, când lupul viclean dădea târcoale pe lângă casele celor trei purceluşi - regizorul a presărat, pe ici, pe colo, câteva replici în limba rusă, fapt care a dat culoare şi vioiciune dialogului dintre personaje. Ba chiar, „lupul care se dă oaie” - în dorinţa de a-i prinde pe cei trei purceluşi „de lapte” - a dansat pe ritmuri de „Kalinka”.

Şi, uite aşa, ilustraţia muzicală a lui Jou-Jou Drăgan şi scenografia Danielei Drăgulescu au făcut casă bună cu regia, întreg spectacolul fiind însoţit de aplauzele celor mici, semn că le-a plăcut.

„Am venit de la Focşani ca să văd spectacolul. Au fost minunate personajele, păpuşile, decorul şi muzica.”, ne-a spus Denisa Macovei, în vârstă de 8 ani.

Deci, lecţia de viaţă a prins la cei mici.

Citit 7503 ori Ultima modificare Luni, 14 Mai 2012 15:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.