Voluntariat la Casa Sindicatelor: Sub semnul Prieteniei

Voluntariat la Casa Sindicatelor: Sub semnul Prieteniei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Jurnalista brăileancă Armanda Filipine şi-a vernisat la Casa de Cultură a Sindicatelor, expoziţia de fotografie intitulată „Calea Prieteniei. România – Galaţi – Brăila – Tunisia”, în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului”. Cu acelaşi prilej, a mai fost vernisată expoziţia „Voluntarii din noi” (fotografie), a fost lansat volumul de versuri „Cuvântul răstignit”, al Georgianei Necula (11 ani) şi s-a desfăşurat un spectacol de muzică, dans şi poezie, prezentat de poeta Angela Baciu, la care au contribuit membrii Fundaţiilor “Împreună”, “Inimă de copil”, „Familia” şi cei de la Fundaţia de Sprijin al Vârstnicilor,  copiii de la Grădiniţa nr.9 şi Şcoala Nr.7, Filiala „C.Negri” a Bibliotecii „V.A.Urechia”, AFMC „Christiana”, Club Zonta, Sporting Club, Comunitatea Turcă – Filiala Galaţi şi ansamblurile Casei de Cultură a Sindicatelor. Sponsorii acţiunilor reunite au fost câţiva pensionari  (lăudabil gestul acestora!) – Tinca Mihai, Iulian Tâmpeanu, Ioan Mâşlea, cărora li se adaugă George Suman, Topmirali Prest SRL şi familia Susanu. Toate acţiunile de ieri s-au desfăşurat sub semnul Prieteniei.

"Prietenia ne transformă viaţa"

„Eu am o obsesie pentru prietenie”, a mărturisit, la vernisaj, Armanda Filipine, adăugând: „Mi se pare că, în lumea asta, prietenia e unul dintre puţinele lucruri care ne leagă şi ne ajută. Imaginile prezentate în expoziţie, fie că sunt din Tunisia, fie că sunt din Galaţi sau Brăila, ne fac să ne păstrăm zâmbetul, indiferent ce se întâmplă cu noi. Pe copii i-aş ruga să nu uite că prietenia ne transformă viaţa, iar când trec pe lângă un lucru frumos să se oprească şi să îl admire”. Ana Hărăpescu, directoarea Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Brăila, vorbind despre Armanda Filipine, a afirmat: „Sunt convinsă că şi Tunisia se va bucura de prezenţa brăileană şi românească pe tărâmurile ei: Armanda nu poate să trăiască fără cultură, fără spirit, fără idee şi fără valorificarea acestui sentiment al prieteniei, oriunde s-ar afla ea. Cu siguranţă, expoziţia îndeamnă la reflecţie şi reflectă foarte multe elemente de atmosferă asemănătoare în Tunisia şi Brăila – oraş care este un mix cultural şi etnic,  impregnat de spiritul oriental”.

Expoziţiile rămân deschise la etajul 1 al Casei de Cultură a Sindicatelor până la sfârşitul lunii. Până sâmbătă  se vor derula şi alte evenimente în cadrul Săptămânii voluntariatului.

 

Citit 4896 ori Ultima modificare Marți, 15 Mai 2012 17:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.