Conu Costache Negri ar fi făcut 200 ani

Conu Costache Negri ar fi făcut 200 ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Locul în care s-au gândit, în taină, Unirea Principatelor şi legile construcţiei statului modern din vremea lui Cuza, conacul familiei Negri, a atras luni, multă lume bună. Expoziţia „Ambient românesc, ambient european – Conacul de la Mânjina”, realizată de muzeografa Ingrid Bahamat, a bucurat ochii multor copii veniţi din localităţi învecinate, dar şi pe ai bătrânilor. 
La pomenirea făcută boierilor-gazde de preotul din sat şi la spectacolul care a urmat, spre plăcerea locuitorilor aşezaţi pe scaune sau direct pe iarbă (fanfara Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, corul bătrânilor din Piscu, ansamblul folcloric din Cudalbi, Pechea, copiii din Negri) a fost prezent luni şi un consilier al ministrului Culturii. Ultima amenajare muzeală  se făcuse aici în 1996. Acum au fost aduse exponate noi şi au fost scoase piesele străine de temă, puse doar ca să umple locul. Conacul pare deschis oaspeţilor cu saloane, iatacuri de taină, loc de fumat sau jucat cărţi. Costumele şi rochiile superbe au fost realizate la Teatrul Muzical „Nae Leonard”.

Citit 5122 ori Ultima modificare Marți, 22 Mai 2012 18:23

2 comentarii

 • postat de UN MUZEOGRAF
  Miercuri, 23 Mai 2012 20:49
  In acest muzeu nu au au fost expuse niciodata piese străine de temă, puse doar ca să umple locul!!!!!!!Au fost doar bunuri muzeistice care se încadrau tematicii expoziționale anterioare, asa cum cele care se afla acum in muzeu sunt corespunzătoare noii tematici.Vreau sa cred ca formularea este doar o intorsatura de condei nereușita!
  0
  0
  Raportează
 • postat de costache
  Miercuri, 23 Mai 2012 06:26
  200 de ani de ce ? S-au implinit in luna martie, 200 de ani de la nastere,stimabile!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.