„Omătuţa” – folclor în a XIII-a ediţie!

„Omătuţa” – folclor în a XIII-a ediţie!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Festivalul concurs interjudeţean de muzică populară „Omătuţa”, aflat la cea de-a XIII-a ediţie, organizat de Casa de Cultură a municipiului Tecuci (foto), se va desfăşura în sala de spectacole „Ion Petrovici” a Casei de Cultură, pe 27 februarie 2009, începând cu ora 16,00. Înscrierea se poate face până pe 15 februarie. Se vor acorda şase premii cu valoare cuprinsă între 200 şi 350 lei.

Din regulamentul concursului aflăm că „sunt invitaţi să participe copii şi adolescenţi, interpreţi de muzică populară, cu vârsta cuprinsă între 7 şi 18 ani”.

La cele două secţiuni ale concursului – 7-13 ani, respectiv 14-18 ani – se pot înscrie maxim doi concurenţi din aceeaşi localitate pentru fiecare categorie de vârstă. Concurenţii vor avea de interpretat câte o doină sau baladă, respectiv, cântec de joc cu acompaniament.

Fişele de înscriere, însoţite de o partitură muzicală şi de actul de naştere, cu avizul instituţiei culturale pe care concurentul o reprezintă, vor fi trimise până pe 15 februarie la Casa de Cultură Tecuci. Taxa de înscriere: 50 lei. Informaţii suplimentare la tel/fax. 0236.820.449 sau e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..  

Festivalul este dedicat, ca de obicei, artiştilor amatori şi urmăreşte „receptarea, păstrarea şi punerea în valoare a creaţiilor muzicale populare, a portului tradiţional românesc, apropierea tinerilor de tradiţiile populare, descoperirea de noi talente”, am aflat de la Viorel Burlacu, directorul festivalului şi al Casei de Cultură.

Citit 1016 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.