800 de spectatori la „Nabucco” - Final de stagiune la Muzical

800 de spectatori la „Nabucco” - Final de stagiune la Muzical
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reprezentaţia cu opera „Nabucco” a strâns duminică seara, la Grădina "Leonard", în închiderea stagiunii estivale a Teatrului Muzical, 800 de spectatori. A fost o seară de excepţie, care i-a încântat, deopotrivă, pe gălăţenii ce au dorit să nu rateze evenimentul, dar şi pe oaspeţii invitaţi în spectacol  - solişti de la Chişinău, Cluj, Iaşi şi Constanţa. „Petre Racoviţă şi Valeriu Cojocaru, de la Chişinău, solişti valoroşi, cu contracte în Anglia, ne-au mărturisit că rar le-a fost dat să întâlnească aşa o atmosferă plăcută şi caldă ca la noi”, ne-a declarat  Teodor Niţă, directorul teatrului.

Întârzierea de o jumătate de oră cu care a început spectacolul a fost dată de faptul că, pur şi simplu, nu mai erau scaune: „A trebuit să aducem de peste tot scaune pentru spectatori, nu ne-am aşteptat la o afluenţă atât de mare de public”, a mărturisit directorul Niţă. Cu siguranţă, cele mai mari emoţii (bine mascate, însă) le-a avut Dan Eugen Drăgoi, care a debutat, cu brio, duminică, în calitate de dirijor de operă.

Totul a fost la înălţime

„Am o inimă cât teatrul de mare”, ne-a mai spus Teodor Niţă, bucuros că stagiunea s-a încheiat cu un eveniment de o asemenea amploare. „Dirijorul Dan Drăgoi a fost la înălţime. Sonorizarea a fost foarte bună şi a pus în valoare totul, orchestra a sunat impecabil – după două săptămâni de repetiţii. Corul sclavilor, de la bis, cântat cu spectatorii în picioare, a fost  emoţionant”, declară Teodor Niţă, dezvăluindu-ne, totodată, câte ceva din strategia viitoare a teatrului: „Acum două săptămâni am fost în Elveţia, unde am discutat cu un director de teatru. Acolo ei au un spectacol pe lună, dar acela este un spectacol-eveniment. Când a auzit că noi jucăm în fiecare săptămână, ne-au întrebat dacă astfel nu se diluează cumva calitatea spectacolelor. Poate că, într-adevăr, dacă vom mai rări numărul de spectacole, va creşte calitatea acestora, iar publicul va fi dornic să vină la teatru”, conchide Teodor Niţă.

Citit 13214 ori Ultima modificare Luni, 09 Iulie 2012 17:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.