Surprize în lanţ la Clubul de lectură - Spectacolul literar, ca o plăcintă cu răvaşe

Surprize în lanţ la Clubul de lectură - Spectacolul literar, ca o plăcintă cu răvaşe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Miercuri seară, la Clubul de lectură săptămânală de la sediul Uniunii Scriitorilor de pe strada Labirint, Octavian Miclescu ne-a bucurat cu o poezie savuroasă, din viitorul volum „Sfârşitul cerului, peisaje şi alte povestiri”, care aminteşte de lumea satului aşa cum o vedea Sorescu, dar şi de nebunia imaginaţiei unui Daniil Harms. Dintr-o veche familie legată de schimbări importante în Istoria României, Miclescu reconstituie însă aici mai ales satul gălăţean al „obsedantului deceniu”.

N-au ştiut ce-i aşteaptă…

Chiar în deschidere însă, a pus la cale regia surprizelor în serie spiriduşul adunării, poeta Simona Toma, începând să citească din câteva cărţi de versuri pentru cei mici ale autorului necunoscut invitat (s-a păstrat secretul până atunci!). Care s-a dovedit a fi scriitoarea şi ziarista Katia Nanu, din romanele căreia („Puzzle cu Vasile”, „Paso doble” şi „Registru de gardă”) au citit apoi poetele Tatiana Nona Ciofu, Nicoleta Onofrei şi prozatorul Victor Cilincă. Surpriza a fost şi pentru autoare, Katia Nanu fiind convinsă că fusese invitată… la o lectură din Cilincă. Care, la rândul său, a fost prins în capcană, trezindu-se că Vasile Dănilă, cunoscutul actor de la Dramatic, citeşte dintr-o monodramă, „Nimic mai simplu”, de Victor Cilincă. Surpriză totală! „Pentru noi am făcut de fapt surpriza… Katia Nanu, un scriitor complex, unul dintre cei puţini, deschide un întreg sezon cultural, care face parte dintr-un program al Uniunii Scriitorilor: <<Să ne cunoaştem scriitorii!>>. Cel puţin noi să ne cunoaştem foarte bine!”, a spus preşedintele Filialei Sud-Est a USR, poetul Corneliu Antoniu.

Miercuri am avut parte din plin de muzică, muzică, muzică: folk, cu  Florin  Chiriac (Hippie), cu melodii dragi şi cunoscute, dar şi compoziţii proprii, cântăreţul fiind acompaniat de Mariana Iorga, în ambianţa tablourilor expuse de aceasta. A fost şi o ocazie de rememorare atunci când au răsunat versurile regretatului regizor Tocilescu pe muzica lui Nicu Alifantis, pe care unii dintre cei de faţă i-au cunoscut în alte împrejurări speciale de inimă. Până seara târziu, au citit şi alţii, a cântat mai toată lumea.

 

Ioan Pavel

Citit 8417 ori Ultima modificare Vineri, 03 August 2012 14:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.