Festivalul de Film „Future Movie”: Până duminică, filme pentru toate vârstele

Festivalul de Film „Future Movie”: Până duminică, filme pentru toate vârstele
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • În ultima seară, în loc de „Hugo”, se va difuza „Lebăda neagră”

Festivalul de Film Digital şi al Efectelor Vizuale „Future Movie”, început miercuri seara, va ţine până duminică. Aproape o mie de spectatori s-au strâns, la deschidere, în dreptul Parcului Viva, pentru a viziona, în aer liber, producţia „Melancholia”, în regia lui Lars von Trier.

Gabi Chifu, pasionat cinefil, i-a prezentat pe directorul festivalului, Ionuţ Popa, reprezentantul Studiourilor „Lumiere Artists” şi pe membrii juriului secţiunii Filme de scurt metraj: actriţa Ioana Crăciunescu, scriitorul Dan Mircea Cipariu, Sergiu Dumitrescu - directorul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, criticul literar A.G.Secară şi Cristian Mortu, directorul Casei Studenţilor.

Un preşedinte „mort după filme bune”

Preşedintele Consiliului Judeţului, Nicolae Bacalbaşa, explicând paradoxul "Galaţi, oraş fără cinematografe, dar cu festival de film", a declarat, în deschiderea festivalului: „Se pare că cinematografele, uşor, uşor, şi-au trăit traiul, iar noua generaţie tehnologică de cinematografe înseamnă o investiţie care o să ajungă şi la noi. Până una, alta, gălăţenii pot vedea  filme de excepţie, alese cu gust. Eu, unul, sunt un tip mort după filme bune, de aceea le voi sprijini”.

Programul următoarelor zile

Astăzi, cinefilii gălăţeni pot vedea la 10.30, la Teatrul Dramatic, filme de scurt metraj (aflate în concurs), iar la ora 17.00, tot la Dramatic, spectacolul de poezie şi muzică „Te sărut - 15 zile nesfârşite în poemul de dragoste”, de Carmen Emanuela Popa, interpretat de George Ioan Hodor şi Lara Roxana Popa (din Galaţi). Seara, la ora 21,00, în aer liber, va fi proiectat, în zona Parcului Viva, „Oul de cuc”, în regia lui Ioan Cărmăzan.

Festivalul continuă mâine, la ora 14.30, la Teatrul Dramatic, cu filme de scurt metraj, iar la ora 17.30, cu lung-metrajul „Dos - Una historia de amor”, în regia lui Stathis Athanasiou. La ora 21.00, în aer liber, lângă Parcul Viva, va fi proiectat „Rio”, în regia lui Carlos Saldanha.

Duminică, în ultima seară de festival, la ora 20.00, va fi festivitatea de premiere a filmelor de scurt metraj, urmată, la ora 21.00, de filmul „Lebăda neagră” ("Black Swan"), în regia lui Darren Aronofsky, cu Natalie Portman în rolul principal (şi nu „Hugo”, cum fusese anunţat iniţial).

O gălăţeancă în festival: Lara Roxana Popa

Lara Roxana Popa, interpreta rolului feminin din spectacolul de astăzi, „Te sărut - 15 zile nesfârşite în poemul de dragoste”, este gălăţeancă şi a fost colaboratoarea ziarului nostru la pagina dedicată adolescenţilor, făcând parte din grupul „Tranzit prin adolescenţă”. Invitându-i pe toţi gălăţenii să vină la Teatrul Dramatic, la ora 17,00, Lara ne-a declarat: „Spectacolul face parte dintr-un proiect mai amplu, care cuprinde şi un audiobook, ce va fi lansat în festival. Spectacolul de astăzi reprezintă varianta live. Sunt 25 de poeme de dragoste, scrise de Carmen Emanuela Popa, în care doi tineri se întâlnesc, se caută, se regăsesc. Este un proiect foarte drag mie şi cred că va pătrunde în inimile multora. Acum nu prea se mai scrie despre dragoste, cel puţin nu în această manieră simplă, frumoasă şi curată”.

Vă reamintim că intrarea la toate evenimentele din cadrul festivalului este liberă.

Citit 9869 ori Ultima modificare Joi, 02 August 2012 16:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.