Expoziţia personală “Alexandru Pamfil”

 Expoziţia personală “Alexandru Pamfil”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Săptămâna aceasta, la Galeriile “Dana” din Iaşi a avut loc vernisajul celei de-a patra expoziţii personale a sculptorului gălăţean Alexandru Pamfil. Aceasta cuprinde o selecţie de aproximativ 70 sculpturi, realizate în ultimii ani de sculptorul binecunoscut gălăţenilor.

În cronica expoziţiei, care va apărea în “Ziarul de Iaşi”, criticul de artă Mariana Cocoş Tomozei pune fin în evidenţă, din analiza exponatelor, trăsăturile care îl individualizează pe artistul Pamfil:

“Combinând un discret lirism, specific Moldovei, cu o anumită rigoare venită de pe plaiurile Ardealului (a urmat Liceul de Arte la Iaşi şi Institutul de Arte Plastice “Ion Andreescu” la Cluj), Alexandru Pamfil manifestă o deschidere egală catre întregul domeniu al sculpturii; portretul, compozitia, sculptura mica, sculptura monumentala, modelajul şi tehnicile de turnare în metal, cioplitul lemnului, pietrei sau al marmurei, toate l-au interesat, au constituit pentru el un domeniu ce merită a fi explorat cu dăruire şi inventivitate. În expoziţie domină plastica mică, gen practicat cu pasiune de artist, fapt vizibil şi din frecventele participări la manifestările naţionale şi internaţionale din domeniu”.

Citit 1287 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.