Scandal la Teatrul "Gulliver": Galaţiul ratează participarea la un festival internaţional

Scandal la Teatrul "Gulliver": Galaţiul ratează participarea la un festival internaţional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Actorul Aurelian Iorga îl acuză pe directorul Stelian Stancu că i-a pus beţe-n roate


Aurelian Iorga şi alţi cinci colegi de la Teatrul de Păpuşi „Gulliver” ar fi trebuit să fie prezenţi de pe 24 septembrie la Festivalul Internaţional „Carnavalul marionetelor” ce se va desfăşura în Kazahstan. Proiectul cultural s-a numărat printre cele 60 de spectacole finaliste din peste 250 de producţii prezente la preselecţie. Cum cazarea şi masa erau asigurate de organizatori, singura problemă ar fi fost banii pentru transportul cu avionul - 3.000 de euro.

Aurelian Iorga a făcut în acest sens o cerere la Primărie, pentru care chiar a primit aprobare încă din luna iulie. Cu toate acestea, cu zece zile înainte de plecarea la festival, Aurelian Iorga susţine că directorul l-a anunţat că nu poate pleca. „Mi-a spus că nu-mi poate da banii şi că nici de cei cinci colegi nu se poate dispensa”, ne spune el.

Stelian Stancu ne-a declarat: „Primăria a aprobat, dar n-a trimis niciun ban. În plus, acest om dezinformează pe toate planurile. A scris în cerere că este actor la Teatrul „Gulliver”, dar solicitarea a făcut-o pentru un proiect personal, care n-are legătură cu teatrul nostru”.

La rândul său, Aurelian Iorga declară că directorul de la „Gullliver” nu a avut nimic de obiectat când s-a dus cu hârtia cu aprobarea la el, în urmă cu o lună: „Dacă e aşa cum zice dumnealui, de ce nu mi-a spus atunci că nu-mi poate da banii. De fapt îi e frică de faptul că cei de la Primărie vor scădea aceşti bani din bugetul alocat deja teatrului. Mi-aş fi căutat un alt sponsor, dar m-a anunţat cu zece zile înainte de plecare, când nu s-a mai putut face nimic”.

De la Primărie, purtătorul de cuvânt Mihai Costache ne-a declarat că, într-adevăr, ştie de aprobarea primită de Aurelian Iorga, dar că nu ne poate comunica mai multe.

Pe bună dreptate, organizatorii din Kazahstan sunt supăraţi: „Suntem şocaţi că teatrul a anulat participarea la festival, acum când noi am tipărit deja programul. UNESCO a trimis o delegaţie pentru monitorizarea festivalului şi lipsa voastră va afecta atât imaginea noastră, cât şi reputaţia teatrului dvs”, spune directorul artistic al festivalului, Rod Petrovic, în mailul trimis teatrului.

Citit 8102 ori Ultima modificare Vineri, 21 Septembrie 2012 19:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.