V.A. Urechia, la 175 de ani de la naştere

V.A. Urechia, la 175 de ani de la naştere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din 27 februarie, la sediul Bibliotecii „V.A. Urechia” poate fi vizitată o expoziţie care marchează 175 de ani de la naşterea lui Vasile Alecsandrescu Urechia.

În aşteptarea Zilelor bibliotecii, când se anunţă evenimente pe măsura aniversării, bibliotecarii le oferă gălăţenilor prilejul de a-l cunoaşte mai bine pe cel care a pus bazele instituţiei. 

În cadrul Biroului Colecţii şi în spaţiul expoziţional de pe palierul etajului 1 sunt etalate mai multe litografii, după documente de valoare.

Este vorba de fotografii şi chiar de caricaturi de epocă. Împreună, acoperă întreaga viaţă a lui V.A. Urechia: în perioada pariziană (unde şi-a definitivat studiile), apoi cea bucureşteană, la vila Urechia din Sinaia, în Galaţi, alături de contemporanii săi, cu soţiile, în suita regală, la conferinţe mondiale, ca profesor sau ca om politic. Din expoziţia realizată de şefa serviciului Colecţii speciale, doamna Valentina Oneţ, nu puteau lipsi diplomele acordate acestuia de instituţiile internaţionale, care stau mărturie pentru personalitatea care a fost V.A.Urechia.

În fotografie, portretul lui Urechia, una dintre litografiile expuse la bibliotecă

Citit 738 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.