După două zile de film românesc bun, ni s-a promis cinematecă

După două zile de film românesc bun, ni s-a promis cinematecă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mini caravana cinematografică care a oferit gălăţenilor, pentru două zile, film românesc bun,  s-a bucurat de o prezenţă redusă; dar şi neaşteptată la o vreme atât de rea şi la spectacole în zile de lucru: miercuri şi joi seara, în sala Teatrului Dramatic. Publicul, deşi puţin, a fost însă unul dedicat, care nu a părăsit nici joi sala în ciuda unei pelicule bune, însă foarte lungi, de vreo trei ore! Regizorii aşteptaţi au lipsit, absenţa lor fiind justificată de circulaţia infernală din ţară. A fost însă prezent un reprezentant al Centrului Naţional al Cinematografiei, instituţie care, alături de Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Primărie şi Teatrul „Tardini”, ne-au adus producţii româneşti premiate internaţional: filmologul şi teatrologul ieşean Mihai Mardare.

„Ne-am propus să facem şi cinematecă la Galaţi, adică un tip de educaţie, de cultură cinematografică. Ar trebui să vorbim şi despre şcolile de cinema, de la fraţii Lumière şi până la noul cinema românesc”, ne-a promis acum consilierul Mardare, care ne-a adus şi salutul regizorului Cristi Puiu. „Au fost discuţii la minister” şi pentru reînfiinţarea unui cinematograf în oraşul nostru, a mai spus oaspetele. 

Din ianuarie, gala filmului german

Cătălin Negoiţă, directorul Direcţiei de Cultură, a anunţat tot acum că, din ianuarie, în colaborare cu Teatrul Dramatic, va relua proiectul privind difuzarea, lunar, „de filme de calibru din producţia cinematografică germană”, după ce anul trecut acelaşi proiect cu nemţii s-a bucurat de succes printre gălăţeni, cu filme recompensate prin premii ca Ursul de Aur, Oscar sal Palme d´Or.

Citit 4638 ori Ultima modificare Vineri, 14 Decembrie 2012 17:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.