Întâlnire cu arta în stare pură, la Muzeul de Artă Vizuală

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un eveniment deosebit va avea loc astăzi, 5 martie, începând cu ora 18.00, la Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi – vernisajul expoziţiei „8 Art+”  - un grup alcătuit din profesori ai Universităţii de Arte din Bucureşti: Gheorghe Anghel, Marcel Bunea, Florin Ciubotaru, Darie Dup, Petru Lucaci, Napoleon Tiron, Vasile Tolan, Vladimir Şetran, cărora li se alătură Mircea Roman.

Nu este prima manifestare a celor opt, ei expun împreună din anul 2005, atât în România, cât şi în străinătate, au realizat un album şi au obţinut pentru activitatea lor comună două premii.

Cei opt artişti, deşi aparţin unor generaţii şi orientări diferite, au câteva elemente comune. În afara faptului că sunt profesori ai Universităţii de Arte din Bucureşti şi au responsabilitatea formării noilor generaţii de artişti, cercetările lor nu se opresc în zona statutului ce i-a consacrat, ci continuă să surprindă, să  înscrie pe noi coordonate arta vizuală.

Hotărârea de a alcătui un grup, de a expune din când în când împreună ceea ce fiecare lucrează în propriile ateliere, a apărut în condiţiile  în care cei opt artişti plastici au înţeles că trebuie să întreprindă singuri ceva, pentru a fi văzuţi, pentru a păstra contactul cu publicul, conştienţi că aceste întâlniri justifică şi confirmă însăşi existenţa artei.

Toţi membrii grupului sunt artişti remarcabili, a căror creaţie s-a impus de-a lungul anilor în competiţii importante. Într-un cuvânt, nu de consacrare au nevoie aceşti artişti, ci de vizibilitate, prezenţa lor contribuind la crearea evenimentului. Cu excepţia lui Napoleon Tiron, la vernisajul de astăzi vor fi prezenţi toţi artiştii care vor expune la Galaţi.

Merită să nu ratăm o întâlnire cu unii dintre cei mai importanţi artişti români contemporani.

Citit 783 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.