Concurs de muzică bizantină: Corul Bisericii „Sf.Vasile cel Mare” merge la faza naţională

Concurs de muzică bizantină: Corul Bisericii „Sf.Vasile cel Mare” merge la faza naţională
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Corul Bisericii „Sf.Vasile cel Mare” este cel care va reprezenta Arhiepiscopia Dunării de Jos la etapa naţională a Concursului Naţional de Muzică Bisericească "Lăudaţi pe Domnul", ediţia a VI-a, organizat de Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române. Corala a fost desemnată în urma spectacolului-concurs de vineri seara, desfăşurat la Teatrul Muzical "Nae Leonard". Dirijori sunt prof. Gh. Butuc şi fratele său Nicolae Butuc.

Înfiinţată în 1948, prin binecuvântarea ÎPS Antim Nica, Arhiepiscop al Tomisului şi Dunării de Jos, în vremea slujirii pr. Boris Dumănescu, corala l-a avut ca prim dirijor pe Petru Ciobanu, cântăreţ de strană, mentorul multor generaţii de cântăreţi de muzică bizantină. După 1989, corala a fost reînfiinţată cu binecuvântarea ÎPS Casian al Dunării de Jos.

Desemnarea locului I la etapa eparhială a fost făcută de public, dar mai ales de membrii juriului alcătuit din profesionişti ai muzicii bizantine, între aceştia prof. dr. Dan Eugen Drăgoi şi pr. prof. Florin Bobei, sluijitorul cu voce de catedrală. „Este o şansă să lucrezi cu inimi deschise, curate şi tinere, suflete puse în rugăciune. Ne bucurăm că am reuşit să convingem juriul şi publicul. Rezultatul este pentru noi o bucurie pe care o vom transforma într-o şansă de a-L slăvi şi lăuda pe Domnul şi la faza naţională a concursului”, ne-a spus profesorul Gheorghe Butuc.

Citit 1889 ori Ultima modificare Duminică, 22 Septembrie 2013 15:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.