Un plastician atipic: Teodor Vişan câştigă experienţă în Slovacia

Un plastician atipic: Teodor Vişan câştigă experienţă în Slovacia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pictorul gălăţean Teodor Vişan este nu doar singurul pictor gălăţean pasionat de box (face în fiecare zi antrenamente fizice la sală), ci şi singurul român care a participat, zilele trecute, la Tabăra de creaţie internaţională de la Hokovce - Dudince, în Slovacia. Alături de creatori de artă din Ungaria, Bulgaria, Cehia, Rusia, Polonia şi din ţara gazdă, Teodor Vişan a pictat în zona unde încep Munţii Tatra. A făcut şase lucrări, dintre care două au rămas organizatorilor, iar celelalte au ajuns, la schimb, în Slovacia şi Ungaria, la alţi autori participanţi la tabără. ”Faptul că am cunoscut 32 de colegi din alte ţări şi am văzut modul lor de lucru şi de organizare, toate acestea au constituit pentru mine experienţe noi. Autorităţile slovace ne-au primit cu toată atenţia, cu fanfară, ne-au organizat un program divers şi interesant, am vizitat inclusiv crame săpate în stâncă. Am pictat Castelul Prinţesei Sissi, dar şi peisajele splendide din zona unde am fost găzduiţi. M-am întors cu o experienţă frumoasă, de care îmi voi aminti mereu cu plăcere”, mărturiseşte Teodor Vişan.

Mai trebuie spus că în 2012, gălăţeanul nostru a participat la o altă tabără internaţională de creaţie, în Serbia. Semn că, iată, pentru cei cărora le e drag să lucreze, oportunităţile apar mereu.

Teodor Vişan este un exemplu de artist care nu are linişte dacă nu lucrează în fiecare zi.  Ar mai fi de spus şi faptul că, după ani buni de exerciţiu, domnul Vişan a ţinut cu orice preţ (la vârsta la care alţii îşi văd liniştiţi de pensie) să urmeze o facultate de artă, pentru a vedea ce poate să mai înveţe nou. Concluzia sa a fost una amară: „Anumite lucruri le făceam mai bine şi mai natural înainte de a fi student”, mărturiseşte artistul.

Citit 1567 ori Ultima modificare Vineri, 25 Octombrie 2013 17:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.