(FOTO) Gong pentru deschiderea Festivalului de Comedie/ Iată programul următoarelor zile
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

(FOTO) Gong pentru deschiderea Festivalului de Comedie/ Iată programul următoarelor zile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 14 spectacole în decurs de 11 zile


Cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Naţional de Comedie organizată de Teatrul Dramatic „Fani Tardini” a debutat aseară şi va dura până pe 31 octombrie. Vor fi 11 zile de sărbătoare a teatrului în oraşul nostru, cu 14 spectacole şi trupe renumite, atât din Bucureşti, cât şi din alte oraşe ale ţării. Aseară, deschiderea festivalului a fost făcută de actorii Teatrului „Nottara” din Bucureşti. Un început de festival la cote maxime, aşa cum publicul gălăţean merită pe deplin: „39 de trepte”, după filmul lui Alfred Hitchcock, în regia lui Petre Bokor, o comedie trepidantă, cu patru actori remarcabili: Adrian Văncică (cunoscut din serialul LasFierbinţi), Luminiţa Erga, Alexandru Jitea şi Alexandru Mike Gheorghiu, cu replici pline de haz şi costume din anii 30.

Programul următoarelor zile

Astă-seară, de la ora 19,00, Teatrul „Maria Filotti” din Brăila prezintă „Gaiţele”, de Alexandru Kiriţescu, o comedie de moravuri în regia lui Radu Nichifor. Miercuri, de la ora 19,00, actorii Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti ne invită la comedia amară „Idolul şi Ion Anapoda”, de G.M.Zamfirescu, în regia lui Ion Cojar, cu Dan Puric şi Ileana Stana Ionescu în rolurile principale. Iar joi, tot de la ora 19,00, Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ  vine cu „Subpământeanul”, un spectacol de Hristo Boytchev, în traducerea lui Vili Perveli Nikolov şi regia lui Tudor Tăbăcaru.

Festivalul este cu premii, juriul fiind alcătuit în acest an din: actorii Valdimir Găitan şi Virginia Rogin, regizorul Radu Dinulescu, criticul de teatru Doina Papp şi scenografa Marfa Axenti, de la Teatrul Naţional din Bucureşti. Pe lângă premiile intrate deja în tradiţie (pentru cel mai bun spectacol, cel mai bun actor/actriţă în rol principal/secundar, regie, scenografie), anul acesta vor mai fi acordate încă două: Premiul „Mihai Mihail” şi Premiul Publicului.

Tot aseară, în foaierul Teatrului „Dramatic”, s-a deschis şi expoziţia de design vestimentar „Parfum de femeie”, a plasticienei Simona Pascale, expoziţie ce va putea fi vizitată până la sfârşitul festivalului.  

Citit 1270 ori Ultima modificare Luni, 21 Octombrie 2013 19:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.