Gong final la Festivalul „Gulliver”: Vineri, patru spectacole

Gong final la Festivalul „Gulliver”: Vineri, patru spectacole
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* "Călătorie spre Soare-Apune”, „Universul din lanterna magică”, „Dragostea celor trei portocale” şi „Cenuşăreasa”


Ultima zi a celei de-a 21-a ediţii a Festivalului Internaţional de Animaţie „Gulliver” aduce, astăzi, pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, la ora 10,00, o „Călătorie spre Soare-Apune, Povestea din spatele muntelui”, producţie a Institutului Ming Ri pentru Educaţie Artistică - Teatrul de umbre pentru copii din Hong-Kong, China, în colaborare cu Teatrul Ţăndărică. Un spectacol ce combină opera tradiţională chinezească, teatrul de umbre şi pantomima occidentală cu specificul coregrafiei de luptă, pentru a aduce pe scenă povestea lui Monk Tang. Institutul Ming Ri şi Teatrul Ţăndărică realizează o regie în colaborare şi prezintă o interesantă creaţie interculturală.

Apoi, la ora 11,00, Teatrul de Păpuşi „Prichindel”, din Alba Iulia vine în sala Studio cu „Universul din lanterna magică”, un spectacol de Radu Dinulescu, în scenografia lui Ioan Pitic, pe muzica lui Levente Szocs. O poveste care ne aminteşte că lumile sunt ciclice şi, mereu, dorinţa de a depăşi condiţia duce fatalmente la catastrofă. Într-un spaţiu nou, ostil, plin de bolovani şi pietre, dintr-un ou aruncat de destin se naşte o lume nouă, cu fiinţe stranii, dar simpatice. Aceleaşi probleme, aceleaşi mituri, aceleaşi mici poveşti ne amintesc de propria noastră istorie, de propriile noastre calităţi şi defecte. Un spectacol care încearcă să ne amintească, fără cuvinte, dar cu multă muzică şi culoare, cât de importante sunt iubirea, mila şi teama în marea experienţă a vieţii din orice univers.

Braşovul şi Râmnicu Vâlcea încheie concursul

La ora 13,00, în sala Mare, Teatrul pentru copii „Arlechino” din Braşov prezintă „Dragostea celor trei portocale”, după Carlo Gozzi, în regia şi adaptarea Georgetei Lozincă. Povestea prinţului Tartaglia, blestemat de vrăjitoarea Morgana să-şi găsească iubirea şi liniştea în „Dragostea  celor trei portocale”, prezentată într-un decor somptuos (scenografia Luckacsy Ildiko), pe ritmurile unei muzici antrenante. Prinţul, însoţit de năstruşnicul Truffaldino, bufonul regelui, porneşte să descopere cele trei portocale. Pe drum, au parte de întâmplări hazlii şi ciudate. Totul se termină, însă, cu bine, cei răi sunt pedepsiţi, iar buna dispoziţie indusă spectatorilor risipeşte vrăjile rele, după cum ne asigură realizatorii spectacolului.

La ora 17,00, Teatrul Municipal „Ariel”, din Râmnicu Vâlcea, vine cu „Cenuşăreasa”, adaptare după Fraţii Grimm, în regia lui Alin Păiuş. Povestea binecunoscută a fetei blânde şi frumoase, neîntrecută în hărnicie, pe care, însă, mama vitregă o transformă în slugă, neîncetând să o umilească. Cine ar fi crezut că tocmai ea, mica Cenuşăreasă, va deveni a Prinţului aleasă?

Preţul biletelor la toate spectacolele este de 8 lei pentru copii şi 10 lei pentru adulţi. Festivalul se va încheia la ora 18,00, cu decernarea premiilor.

Citit 956 ori Ultima modificare Joi, 14 Noiembrie 2013 16:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.