Premiile celei de-a 21-a ediţii a Festivalului Internaţional de Animaţie „Gulliver”

Premiile celei de-a 21-a ediţii a Festivalului Internaţional de Animaţie „Gulliver”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vineri seara, pe scena Teatrului Dramatic, s-a încheiat cea de-a 21-a ediţie a Festivalului Internaţional de Animaţie „Gulliver”

"Viaţa liberă" a acordat anul acesta Premiul „Dan Ganea” actriţei Ramona Păuc (foto) de la Teatrul de Păpuşi Gulliver, pentru rolul Spiridon, din piesa „O noapte furtunoasă”.

Juriul, alcătuit din Maria Mierluţ (preşedinte), Marinela Ţepuş şi Ilie Zanfir, a acordat următoarele premii:

Premiul pentru cooperare culturală - spectacolului „Călătorie spre soare-apune”, coproducţie a Teatrului ŢĂNDĂRICĂ şi a Institutului Ming Ri pentru Educaţie Artistică, Teatrul de umbre pentru copii, Hong Kong, China, pentru originalitatea viziunii artistice în perspectiva confluenţelor culturale.

La Secţiunea Copii:

Premiul pentru cel mai bun spectacol - „Fata babei şi fata moşneagului”, al Teatrului Ţăndărică din Bucureşti;

Premiul GULLIVER - „În largul mării”, al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” din Bucureşti - o producţie teatrală gândită şi realizată pentru toate vârstele.

Premiul pentru regie - Daniel STANCIU, pentru spectacolul „Fata babei şi fata moşneagului” al Teatrului Ţăndărică din Bucureşti;

Premiul pentru interpretare masculină - ex-aequo, Denis MARGINE, pentru spectacolul „Motanul încălţat” al Teatrului Municipal „Guguţă” din Chişinău (Rep. Moldova) şi Laurenţiu BUDĂU, pentru spectacolul „Oblio” al Teatrului Municipal „Bacovia”, Teatrul de Animaţie din Bacău.

Premiul pentru interpretare feminină - Simina CONSTANTIN, pentru spectacolul „Fata babei şi fata moşneagului” al Teatrului Ţăndărică din Bucureşti.

Premiul pentru scenografie - ex-aequo, Ildikó LUCKÁCSY, pentru scenografia spectacolului „Dragostea celor trei portocale” al Teatrului pentru Copii „Arlechino” din Braşov, respectiv, Liliana LAŞOC şi Edi LAŞOC, pentru scenografia spectacolului „Oblio” al Teatrului Municipal „Bacovia”, Teatrul de Animaţie din Bacău.

Premiul pentru muzică originală - Levente SZÖCS, pentru muzica spectacolului „Universul din lanterna magică” al Teatrului de Păpuşi „Prichindel” din Alba Iulia.

Premiul pentru dramatizare - Gheorghe BALINT, pentru textul spectacolului „Oblio” al Teatrului Municipal „Bacovia”, Teatrul de Animaţie din Bacău.

La Secţiunea Adulţi:

Premiul pentru cel mai bun spectacol pentru adulţi - „Puşlamaua de la etajul 13”, al Teatrului de Păpuşi din Silistra (Bulgaria).

Premiul pentru interpretare masculină - Vlad AJDER, pentru spectacolul „O noapte furtunoasă” al Teatrului de Păpuşi GULLIVER, Galaţi.

Premiul pentru interpretare feminină - Monica UGRENOVA, pentru spectacolul „Puşlamaua de la etajul 13” al Teatrului de Păpuşi din Silistra (Bulgaria).

Premiul pentru scenografie - Natalia GOCHEVA, pentru scenografia la spectacolul „Puşlamaua de la etajul 13” al Teatrului de Păpuşi din Silistra (Bulgaria).

Premiul pentru dramaturgie - Mircea M. IONESCU, pentru textul spectacolului „Puşlamaua de la etajul 13” al Teatrului de Păpuşi din Silistra (Bulgaria).

Premiul pentru opţiune repertorială - Teatrului de Păpuşi GULLIVER, Galaţi, pentru spectacolul „O noapte furtunoasă”.

Citit 2609 ori Ultima modificare Joi, 30 Ianuarie 2014 12:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.