Ana Tunaru şi „Ceaşca de poezie”: Elevii seminarişti l-au descoperit pe Ion Zimbru

Ana Tunaru şi „Ceaşca de poezie”: Elevii seminarişti l-au descoperit pe Ion Zimbru
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

O profesoară cu inimă mare şi cu dragoste pentru poezie - Ana Tunaru, două clase de elevi cu disponibilităţi spirituale - a XI-a Patrimoniu şi Pastorală, de la Seminarul Teologic „Sf. Apostol Andrei”, un poet autentic - gălăţeanul Ion Zimbru (cel care spunea că "poezia e dâra de lumină pe care o lasă un şirag de păsări când zboară”) şi un preot cu vocaţie - părintele Paul, iată care au fost „firele” ce s-au împletit fericit, făcând din „Ceaşca de poezie”, desfăşurată la Seminar, un eveniment de suflet.

„Elevii noştri au căutat în toate cărţile de poezie din biblioteca instituţiei şi au ales versurile pe care le-au considerat frumoase, le-au scris pe post-it-uri şi le-au afişat în clasă: de la Cântarea cântărilor şi Psalmii versificaţi de Mitropolitul Dosoftei, la poeţii preromantici, trecând apoi prin uriaşii secolului XX şi până la cei contemporani. Versuri frumoase, sau care ne-au plăcut nouă, unele semnate chiar de gălăţeni: Ion Zimbru, Florina Zaharia, Viorel Dinescu, Cristian Biru - astfel încât să înţeleagă elevii că poeţi sunt şi cei pe care nu îi regăsim în manuale, pe unii chiar îi putem întâlni pe stradă!”, a spus profesoara Ana Tunaru.

Recitalul elevilor a fost din versurile lui Ion Zimbru: „Am vrut să vedeţi ce versuri nemaipomenite scrie Ion Zimbru, cel care publică, zi de zi, în "Viaţa liberă". Vrem să plecaţi de aici cu dorinţa de a căuta în cărţi versuri care să vă placă şi pe are să le puneţi, dimineaţa, lângă ceaşca de ceai, să vă faceţi o bucurie: ceaşca de poezie poate sta foarte bine lângă ceaşca de ceai”.

Oaspeţi la eveniment au fost elevi de la CNVA, însoţiţi de prof. Daniela Domnişoru şi, de la Şcoala nr. 43, coordonaţi de prof. Vali Azoiţei, dar şi iubitori de poezie din cadrul Seminarului Teologic „Sf.Ap.Andrei”.

Atât de puţin ne trebuie să ne bucurăm sufletul. La plecare, toţi cei prezenţi au luat cu ei din post-it-urile cu versuri, să le aibă în dimineţile următoare, lângă ceaşca de ceai…

Citit 2171 ori Ultima modificare Vineri, 06 Decembrie 2013 15:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.