Picturi şi icoane în artă naivă, la Centrul Cultural

Picturi şi icoane în artă naivă, la Centrul Cultural
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Strânse din toate colţurile ţării la mansarda Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, câteva zeci de lucrări de artă naivă aşteaptă pioase admiraţia gălăţenilor.

Ieri, 15 aprilie, s-a deschis, în prezenţa părintelui vicar al Episcopiei „Dunării de Jos”, Daniel Oltean, a VI-a ediţie a Salonului Naţional de Artă Naivă „Înviere şi lumină”. Până pe 17 mai expun pictori de artă naivă, iconari, dar şi sculptori din Brăila, Neamţ, Vaslui, Timiş, Prahova, Bacău, Bistriţa-Năsăud şi Galaţi.

În următoarele săptămâni, vizitatorii au posibilitatea să desemneze cel mai frumos exponat, care, în final, va primi premiul publicului.

Un juriu prezidat de artistul plastic Jana Andreescu a ales deja cele mai valoroase lucrări. Este vorba despre o pictură a băcăuanului Ion Măric şi despre o icoană a gălăţencei Ina Panamarciuc.

Laura Panaitescu, referent în cadrul Secţiei Cercetare, Conservare şi Valorificare a Creaţiei şi Tradiţiei Populare, a semnalat că, pentru prima dată, în expoziţia prilejuită de salon au ajuns şi câteva icoane pictate de maicile de la o mănăstire din Timiş.

Explicaţie foto: Expoziţia rămâne deschisă până la mijlocul lunii mai

Citit 915 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.