Henri Codenie ne-a fotografiat… credinţa!

Henri Codenie ne-a fotografiat… credinţa!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi, 22 aprilie, de la ora 11,00, Casa de Cultură din Tecuci va fi gazda unui vernisaj mai puţin obişnuit, prin autorul expoziţiei deschise: belgianul Henri Codenie. Fostul funcţionar guvernamental de la Bruxelles, fotoreporter şi globetrotter, stabilit de câţiva ani buni la Tecuci, expune acum un buchet de imagini pascale.

„Fază emoţionantă / VIAŢA ORTODOXĂ” este titlul expoziţiei de fotografie de format mare, care va fi deschisă până pe 23 mai, din câte aflăm de la directorul Casei de Cultură, Viorel Burlacu. Imaginile surprind clipe de rugăciune, de credinţă, de suflet. Prezentarea simezelor, după cum ne scrie prietenul nostru tecucean, va fi făcută de părintele protopop Joghiu al Tecuciului.

Copperfield, umilit!

Într-un mesaj, dl Codenie ne-a asigurat că va fi un vernisaj „sobru”, după ce la expoziţia din decembrie a încercat să bucure asistenţa, aşa cum se obişnuieşte la încheierea vernisajelor sau lansărilor de carte, şi cu bucurii ale pământului: vreo 15 kg de fructe de tot felul.

Ochiul de fotograf… necruţător al belgianului a remarcat atunci că din grămada de fructe oferite, „în două minute n-a rămas nimic… Totul a dispărut! David Copperfield ar trebui să ia lecţii de la Tecussi… Lui i-au trebuit mai mult de două minute ca să facă să dispară o banană”. 

Dar probabil că marelui iluzionist… nu i-o fi fost foame, în ciuda crizei mondiale! De data aceasta, fiind vorba despre hrană spirituală, şi publicul va fi mai ales.

Citit 714 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.