După 28 de ani, pe scena gălăţeană/ Premieră cu opera "Don Pasquale"
Foto: Foto Ionuţ Negrişanu

După 28 de ani, pe scena gălăţeană/ Premieră cu opera "Don Pasquale"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un spectacol ce are toate premisele unui eveniment de excepţie


Astă-seară, de la ora 18,00, sunteţi invitaţi la Teatrul Muzical „Nae Leonard”, la premiera spectacolului „Don Pasquale”, operă buffă în trei acte de Gaetano Donizetti, după un libret de Michele Accursi şi Giacomo Ruffini, în regia maestrului Paolo Bosisio (Italia) şi scenografia Andreei Koch (Bucureşti). În distribuţie îi regăsim pe: Don Pasquale - Mihnea Lamatic, Norina - Adelina Diaconu/  Cristina Simionescu, Ernesto – Adrian Ionescu/ Mihai Irimia, Malatesta – Gabriel Gheorghiţă, Notarul - Florin  Marcovici, alături de corul, baletul  şi orchestra teatrului, sub bagheta dirijorului Mircea Holiartoc.

Povestea plină de umor a farsei, făcută în numele iubirii adevărate, căreia îi cade pradă Don Pasquale, este pusă în scenă, la Galaţi, de regizorul italian Paolo Bosisio, la o distanţă de 28 de ani de la precedenta montare, realizată de regretatul Emil Pinghireac. 

Bosisio a învăţat regie de la Visconti şi Strehler

Paolo Bosisio a fost asistentul marilor regizori italieni Luchino Visconti şi Giorgio Strehler şi a colaborat cu nume de referinţă ale scenei lirice internaţionale. Acum a venit la Galaţi pentru a realiza acest spectacol, însoţit de asistentul său de regie Edoardo Maria Sinatra, care ne-a declarat: „Este o onoare şi un noroc pentru mine să lucrez cu maestrul Bosisio. Am învăţat să iau din calmul său, din viziunea sa de ansamblu asupra spectacolului, am învăţat că totul se construieşte pas cu pas, lucrând în detaliu cu fiecare compartiment în parte, nu doar cu soliştii, care se văd pe scenă. Pentru mine, lucrul alături de maestrul Bosisio este o experienţă cu care nu cred că mă voi mai întâlni”. Acelaşi lucru îl confirmă întreg colectivul Teatrului Muzical.

„Situaţiile dificile din timpul lucrului le pot depăşi uşor, când am un astfel de asistent", ne-a declarat regizorul, precizând că: "Directorul Doru Niţă m-a chemat aici ca să rezolv probleme, nu să creez probleme”. În proiectele regizorale din acest an ale maestrului Bosisio, Galaţiul este prezent cu încă un titlu – „Văduva veselă”, în toamnă. „Este primul spectacol pe care l-am făcut în cariera mea de regizor. Voi reveni cu mare plăcere la Galaţi”, conchide Paolo Bosisio. Melomanii gălăţeni sunt, aşadar, invitaţi la teatru astă-seară, de la ora 18,00 la premieră, iar mâine seară, de la aceeaşi oră, la al doilea spectacol cu opera comică „Don Pasquale”. Spectacolul va fi supratitrat în limba română, pentru ca subiectul să fie accesibil.

"Este una dintre cele mai frumoase opere comice. Gălăţenii vor vedea un spectacol montat în manieră tradiţională italiană, păstrând rigorile epocii respective, cu uşoare influenţe ale lumii actuale. Un spectacol ce are toate premisele unui eveniment de excepţie: voci bune, o orchestră şi un cor bine conduse şi, mai presus de toate, un regizor de excepţie", ne asigură directorul Teatrului, Teodor Niţă. Spectacolul durează două ore şi un sfert şi are o singură pauză (ultimele două acte sunt condensate). Preţul biletelor este de 21,6 lei şi 10,8 lei.

Citit 1277 ori Ultima modificare Vineri, 21 Martie 2014 09:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.