Laurenţiu Pascal, debut spectaculos

Laurenţiu Pascal, debut spectaculos
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prezenţă neobişnuit de mare sâmbătă, la Score Pub, pentru un debut editorial: Laurenţiu Pascal, cu “Peisaje şi alte sentimente”, volum elegant de versuri, pe care şi l-a autoilustrat cu gust şi mijloace electronice. Cel care îşi prezintă întotdeauna la cenaclu încercările literare gata editate, chiar cu copertă, a realizat şi acum un decor elaborat, cu mari panouri purtând imaginea mărului de la baza păcatului originar. Iar pe jos a “scăpat” versuri - scrise cu litere decupate, cum ar fi: “îţi voi prinde oftatul înainte să cadă”.

“Şcolit de Cenaclul Noduri şi Semne”, scris mare pe panou (şi pe copertă) precum şi “I - inimioară (adică “love”) - Ion Zimbru” “tipărit” pe tricou sunt două demonstraţii de afiliere care i-au stat bine tânărului poet credincios bătrânului cenaclu, care se declară admirator al poeziei lui Zimbru.

Pascal ne-a evocat începuturile sale naive, din vremea când primea 50 de bani de la colegii de şcoală ca să le scrie câte o poezie de 8 Martie pentru iubite şi se mira pe atunci: “mai există cenaclu în vremurile noastre?”

La lansare, preşedintele filialei S-E a Uniunii Scriitorilor, poetul Corneliu Antoniu, director al Editurii Fundaţiei Culturale Antares, care a editat această carte, remarca “smerenia” autorului în faţa sentimentului poetic, iar criticul A. G. Secară l-a definit pe poet drept “un bijutier discret, de o delicateţe cu totul şi cu totul deosebită”. Au mai vorbit poeţii Simona Toma şi Marius Grama, prozatorul Ion Avram, preşedintele cenaclului, şi a cântat în miniconcert Hippie - cantautorul Florin Chiriac, fost coleg de cenaclu studenţesc cu autorul lansat.

Citit 1343 ori Ultima modificare Marți, 08 Aprilie 2014 17:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.